Πως ψήφισαν τα νησιά

saronicos xartis

Ανατροπές, επανεκλογές και ντέρμπι

Σε τρία νησιά του Σαρωνικού κρίθηκαν από την πρώτη Κυριακή οι εκλογές, με επανεκλογή μάλιστα των προηγούμενων δημάρχων.
Συγκεκριμένα, στις Σπέτσες ο Παναγιώτης Λυράκης πήρε ποσοστό 61,03% και επανεκλέγεται δήμαρχος. Με 58,33% επανεκλέγεται δήμαρχος Πόρου ο Γιάννης Δημητριάδης. Και με 55,95% επανεκλέγεται ο Γεώργιος Κουκουδάκης στον Δήμο Υδραίων.

Στον Δήμο Αγκιστρίου ο νυν δήμαρχος Ιωάννης Αθανασίου δεν εκλέγεται από την πρώτη Κυριακή για ελάχιστους ψήφους, αφού συγκέντρωσε ποσοστό 49,51%. Θα αντιμετωπίσει τη επόμενη Κυριακή τον δεύτερο, Δημήτριο Αναστασίου (34,84%).

Πολύ κοντά στην επανεκλογή από την πρώτη Κυριακή βρέθηκε και στα Κύθηρα ο Ευστράτιος Χαρχαλάκης. Έφτασε στο 48,80% κι έτσι θα αντιμετωπίσει τον Δημήτριο Παναγόπουλο που απέσπασε το 34,67% των ψήφων.

Ντέρμπι δείχνουν τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής για τον Δήμο Αίγινας, όπου μάλιστα τρεις συνδυασμοί βρέθηκαν πολύ κοντά. Στον δεύτερο γύρο ο νυν δήμαρχος Δημήτριος Μούρτζης (27,94%) θα αντιμετωπίσει τον Ιωάννη Ζορμπά(26,35%), ενώ ο πρώην δήμαρχος Παναγιώτης Κουκούλης έφτασε στο 24,96% και μένει για λίγες ψήφους εκτός επαναληπτικών εκλογών.

Ντέρμπι αναμένεται και στον Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων, όπου ο Σπυρίδων Πολλάλης με 36,60% ξεπέρασε ελάχιστα τον απερχόμενο δήμαρχο Κωνσταντίνο Καραγιάννη (35,46%) με αποτέλεσμα να βρεθούν αντιμέτωποι την επόμενη Κυριακή.

Τέλος, στη Σαλαμίνα είχαμε σημαντική ανατροπή, αφού η απερχόμενη Δήμαρχος Ισιδώρα Νάννου μένει με 16,54% εκτός επαναληπτικής εκλογής στην οποία θα αναμετρηθεί ο Γεώργιος Παναγόπουλος, που με 30,12% έχει ένα προβάδισμα έναντι του δεύτερου, Ιωάννη Τσαβαρή που συγκέντρωσε 23,92%.

eep logo