Ευκαιρία για τη ΧΡΩΠΕΙ!

chropei

Ευκαιρία για τον Δήμο Πειραιά...

Μια εξαιρετική ευκαιρία παρουσιάζεται για την αξιοποίηση των κτιρίων της ΧΡΩΠΕΙ επί της Πειραιώς προκύπτει μετά από το τελευταία πολυνομοσχέδιο «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων και άλλες διατάξεις» που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, τα κτίρια της πρώην εμβληματικής χημικής εταιρείας επί της οδού Πειραιώς, πίσω από το «Καραϊσκάκη», τα οποία μετά την χρεοκοπία της εταιρείας πέρασαν στον ΕΟΦ και στη συνέχεια στο Δημόσιο, πλέον μέσω του συγκεκριμένου νομοσχεδίου περνάνε στο υπουργείο Ανάπτυξης. Το οποίο με τη σειρά του μπορεί να το μεταβιβάσει σε ιδιωτικό ή σε δημόσιο φορέα.

Ουσιαστικά, τα κτίρια της πρώην ΧΡΩΠΕΙ μπορούν να αξιοποιηθούν και εναπόκειται πλέον στον Δήμο Πειραιά να τα διεκδικήσει, αφού ο παλιός χαρακτηρισμός τους ως δυνητικά Δικαστηριακού Μεγάρου έχει πλέον αρθεί. Η μάλλον ασαφής περιγραφή του προορισμού τους ως κέντρο Καινοτομίας, δεν θεωρείται ότι δημιουργεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Αντίθετα, αποτελεί μια βάση επί της οποίας μπορεί να οργανωθεί ένα σύστημα αξιοποίησης «αδρανών κτιρίων και χώρων» στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, ακριβώς για να αξιοποιηθεί το «εν ύπνω» απόθεμα που υφίσταται στην πόλη.

eep logo

ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ