Μέτωπο λογικής υπέρ εμβολιασμού στον Πειραιά!

peiraias airphoto night fakellos

Τι απαντούν βουλευτές, δήμαρχοι και τοπικοί παράγοντες σε δημοσιογραφική έρευνα του Portnet

Καθώς φαίνεται φως στο βάθος του τούνελ, δηλαδή ότι τα εμβόλια μπορεί να δώσουν οριστική απάντηση στο χειρότερο υγειονομικό εφιάλτη που χτύπησε τον τελευταίο αιώνα τη γη, το Portnet αναλαμβάνει να δώσει το βήμα στους πολιτικούς και κοινωνικούς ηγέτες του ευρύτερου Πειραιά.
Απευθύνει λοιπόν σε βουλευτές, δημάρχους, πρώην και νυν αντιπεριφερειάρχες και γενικότερα προβεβλημένα στελέχη της πειραϊκής κοινωνίας ένα απλό ερώτημα, ζητώντας τους μία σαφή σύντομη και καθαρή απάντηση.
Θα εμβολιαστείτε ή όχι και γιατί;

Το ερώτημα προωθήθηκε σε όλο το πολιτικό προσωπικό της πόλης και το Portnet παρουσιάζει τις απαντήσεις όσων θέλησαν να απαντήσουν. Μεταξύ εκείνων που δεν απάντησαν η βουλευτής της Β’ Πειραιά με το κόμμα Ελληνική Λύση, Σοφία-Χάιδω Ασημακοπούλου. Όπως μας ενημέρωσε ο υπεύθυνος τύπου του κόμματος, η ίδια όπως και οι άλλοι βουλευτές του κόμματος εκφράζονται από τις θέσεις του προέδρου του Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος για το επίμαχο ζήτημα του εμβολιασμού διετύπωσε τις επιφυλάξεις του, μιλώντας προ ημερών στη Βουλή.

Σήμερα παρουσιάζονται οι απαντήσεις των βουλευτών της Α’ και Β’ Πειραιά, καθώς επίσης και του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

Σχολιάζει ο πολιτικός αναλυτής Ζαχαρίας Ζούπης.

moralis giannis blueΓιάννης Μώραλης, Δήμαρχος Πειραιά: «Είναι αυτονόητο ότι θα εμβολιαστώ τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου, καθώς έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους επιστήμονες που συστήνουν τον εμβολιασμό και στην πολιτεία, για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα.
Μάλιστα προτείνω στους φίλους Δημάρχους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά καθώς και στην Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, να εμβολιαστούμε μαζί την ίδια ημέρα, προκειμένου να δώσουμε το σωστό παράδειγμα στους δημότες και να περάσουμε ένα μήνυμα για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Παράλληλα θεωρώ παντελώς άκαιρη, ανεύθυνη και αβάσιμη την παραφιλολογία που έχει δημιουργηθεί για αυτό το μείζον θέμα και είναι εξαιρετικά σημαντικό αυτή τη δύσκολη στιγμή, να επιδείξουμε όλοι ατομική ευθύνη, έτσι ώστε να προστατεύσουμε την υγεία μας, την υγεία του διπλανού μας αλλά και του κοινωνικού συνόλου. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών, έτσι ώστε να βγούμε όσο το δυνατόν αλώβητοι από την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση».


katsafados blueΚώστας Κατσαφάδος, βουλευτής ΝΔ Ά Πειραιώς και Νήσων: «Η έλευση των εμβολίων θα σημάνει την αρχή του τέλους, για τον εφιάλτη που ζούμε όλους αυτούς τους μήνες όχι μόνο στην πατρίδα μας αλλά στον κόσμο ολόκληρο, και θα σηματοδοτήσει την απαρχή της επιστροφής της κανονικότητας.
Φυσικά θα κάνω το εμβόλιο, που με απόφαση του πρωθυπουργού θα είναι δωρεάν για όλους τους Ελληνες, και θα στηρίξω την μεγάλη εμβολιαστική εκστρατεία που σχεδιάζει η κυβέρνηση με τις οδηγίες των ειδικών, των επιστημόνων.
Μέχρι να γίνει όμως αυτό κάνω έκκληση και μέσα από το portnet, να τηρούμε με ευλάβεια τα μέτρα. Αυτό είναι για την ώρα το μόνο μας εμβόλιο, η ασπίδα προστασίας μας».

melas giannisΓιάννης Μελάς, βουλευτής ΝΔ Α' Πειραιώς και Νήσων: «Η απάντηση είναι προφανής. Θα κάνω το εμβόλιο όταν έρθει η σειρά μου. Θα υπάρξει συγκεκριμένο πρωτόκολλο που θα ακολουθηθεί στον εμβολιασμό, με προτεραιότητα στους υγειονομικούς και στις ευπαθείς ομάδες. Το εμβόλιο θα είναι η λύση για να επανέλθει η καθημερινότητα μας και η οικονομική δραστηριότητα στην προ κορωνοϊού εποχή. Είναι η μοναδική και ασφαλής λύση για να αγκαλιάσουμε ξανά τα αγαπημένα μας πρόσωπα».


manolakos nikos vouliΝικόλαος Μανωλάκος, Βουλευτής ΝΔ Α' Πειραιά και Νήσων:
«Θα εμβολιαστώ καθόσον θεωρώ ότι η επιστήμη έχει επιχειρηματολογήσει επαρκώς για την προστασία που παρέχουν τα εμβόλια γενικά στους κάθε είδους ιούς αλλά και ειδικά για τα εμβόλια εναντίον του κορωνοϊού».

 

noni douniaΝόνη Δούνια, βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιά και Νήσων: «Προσωπικά σκοπεύω να εμβολιαστώ, καθώς αυτό μου έχει συστήσει ο προσωπικός μου ιατρός, λόγω ενός προβλήματος υγείας που αντιμετώπισα στο πρόσφατο παρελθόν.
Κατά την άποψή μου, ο καθένας μας πρέπει να λάβει την απόφαση του αν θα εμβολιαστεί με γνώμονα του τι κρίνει καλύτερο για τον εαυτό του, με βάση το ιατρικό του ιστορικό και αναλογιζόμενος την μεγαλύτερη ή μικρότερη καθημερινή ή συχνή έκθεσή του σε χώρους, όπου είναι πολύ πιθανό να μολυνθεί και να νοσήσει από τον ιό. Κυρίως, πρέπει να το αποφασίσει αφού συμβουλευτεί τον οικογενειακό του ιατρό, που είναι ο πλέον αρμόδιος να τον συμβουλέψει για αυτό, έχοντας μια συνολικότερη εικόνα της κατάστασης της υγείας του».


boutsikakis parliamentΧριστόφορος Μπουτσικάκης, βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιά και Νήσων: «Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει ήδη εξασφαλίσει περισσότερα από 25 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων. Με την πεποίθηση ότι το εμβόλιο αποτελεί δημόσιο αγαθό, που θα σημάνει την αρχή του τέλους της πανδημίας, διασφαλίζουμε τη δωρεάν διάθεσή του, με ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Επειδή όμως οι δόσεις θα φτάνουν σταδιακά και πρέπει να διασφαλιστεί η υγεία εκείνων που δίνουν τη μάχη καθημερινά στην πρώτη γραμμή, των ηρώων του ΕΣΥ, αλλά και εκείνων που είναι οι πιο ευάλωτοι. Αυτό προβλέπει το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού για COVID-19, σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών. Στόχος της Κυβέρνησης είναι να εμβολιαστούν το συντομότερο, όσο το δυνατόν περισσότεροι. Γι’ αυτό, όπως τόνισε και ο Πρωθυπουργός, η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία πρέπει να σπεύσει να εμβολιαστεί δημόσια, ώστε να καταδείξει στην κοινωνία ότι το εμβόλιο είναι εδώ για να μας προστατεύσει, για να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς οικονομικής και κοινωνικής ζωής».


dritsas halfΘοδωρής Δρίτσας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Πειραιά και Νήσων:
«Ναι, θα το κάνω το εμβόλιο εφόσον μου το συστήσουν οι γιατροί μου. Γιατί τους εμπιστεύομαι και μόνο με τη βοήθειά τους (συν)αποφασίζω τα της υγείας μου».markopoulos greyΔημήτρης Μαρκόπουλος, βουλευτής ΝΔ Β’ Πειραιά:
«Η μεγάλη πρόοδος της ανθρωπότητας συντελέστηκε μέσα από το μονοπάτι της επιστήμης. Προηγουμένως βέβαια υπήρξαν αρκετοί αρνητές της εξελικτικής αυτής πορείας που επιδίωξαν το ξεστράτισμα της ανθρωπότητας προς κατευθύνσεις σκοτεινές κι οπισθοδρομικές. Κανένας όμως δεν θυμάται εκείνους που στάθηκαν εμπόδιο, αλλά εκείνους που άνοιξαν νέους δρόμους. Προφανώς λοιπόν και θα εμβολιαστώ, καθώς το δρόμο για την έξοδο από αυτή τη δύσκολη συνθήκη αλλά και για τη διασφάλιση της υγείας όλων μας τον δείχνει ξανά η επιστήμη».

ragousisΓιάννης Ραγκούσης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄Πειραιά: «Ναι, θα εμβολιαστώ γιατί δεν υπάρχει άλλος καλύτερος τρόπος να προστατεύσω την υγεία μου. Δυστυχώς όπως όλοι γνωρίζουμε, πρόκειται για έναν εξαιρετικά φονικό ιό. Επιπλέον το θεωρώ ηθικό καθήκον μου απέναντι στους ανθρώπους που αγαπώ και τους οποίους συναναστρέφομαι. Την οικογένειά μου, τους φίλους μου, τους συναδέλφους μου. Προστατεύοντας τον εαυτό μου, προστατεύω και όσους αγαπώ, νοιάζομαι και συναντώ».

alexiadis tryfonΤρύφων Αλεξιάδης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β' Πειραιά: «Από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, δήλωσα δημόσια την εμπιστοσύνη μου στην κρίση και την γνωστική εμπειρία των επιστημόνων και των ερευνητών. Στήριξα και στηρίζω τον αγώνα που δίνουν σε όλο τον κόσμο οι γιατροί για την προστασία και τη διάσωση της ανθρώπινης ζωής, σέβομαι και τιμώ ιδιαίτερα την ιατρική κοινότητα των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας μας και την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλουν με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουν.
Με δεδομένη την έγκριση του εμβολίου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, θεωρώ αυτονόητο τον εμβολιασμό των Ελλήνων πολιτών, για να προστατεύσουμε τις ζωές μας, τον πλησίον μας, τις κοινότητές μας».

manolakou diamantoΔιαμάντω Μανωλάκου, βουλευτής ΚΚΕ Β΄ Πειραιά: «Θα το κάνω, εφόσον δοθεί η άδεια και οι γιατροί πουν ότι είναι ασφαλές και συνιστούμε σε όλους να το κάνουν, όπως κάναμε και στο παρελθόν, με τον Η1Ν1, για να προστατέψουν την υγεία των ίδιων και των γύρω τους. Ο εμβολιασμός πρέπει να αποτελέσει συνειδητή πράξη και απαίτηση του λαού, για να προστατέψει την υγεία του.
Το ΚΚΕ, όμως, θεωρεί ότι με ευθύνη του κράτους πρέπει να γίνει σωστή ενημέρωση του λαού και να καταρτιστεί ένα πρόγραμμα μαζικού και δωρεάν εμβολιασμού, με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, με την προϋπόθεση ότι θα λάβουν την απαραίτητη πιστοποίηση, όσον αφορά την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους, από τις διεθνείς και κρατικές αρχές.
Να επισημάνουμε βέβαια ότι το εμβόλιο αυτό θα μπορούσε να είναι πολύ πιο γρήγορα έτοιμο αν -από την εμφάνιση των πρώτων κορονοϊών- δεν είχε σταματήσει η χρηματοδότηση για την έρευνά του, λόγω του ότι δεν θα απέφερε τότε τα επιθυμητά κέρδη στις φαρμακευτικές εταιρίες».

mpakadhma foteinhΦωτεινή Μπακαδήμα, βουλευτής Β’ Πειραιά του ΜέΡΑ25: «Εδώ και λίγες μέρες έχει ξεκινήσει η συζήτηση για το θέμα του εμβολιασμού με αφορμή τα εμβόλια για τον COVID-19. Αξίζει να σημειωθεί πως η απόφαση για το αν θα κάνει κάποιος ένα εμβόλιο δεν είναι μια προσωπική και ιδιωτική απόφαση καθώς επηρεάζει άμεσα το κοινωνικό σύνολο. Αν κάποιος εμβολιαστεί ή όχι επηρεάζει ευθέως τον περίγυρό του. Γι’ αυτό και το εμβόλιο αποτελεί ένα δημόσιο αγαθό που συναρτάται απόλυτα από το ατομικό συμφέρον και την ιδιώτευση. Ρόλος όλων μας είναι όχι να απειλήσουμε τους αρνητές ή να προχωρήσουμε στη βίαιη υποχρεωτική επιβολή του, αλλά με γνώμονα τη διαφύλαξη της πτυχής δημόσιου αγαθού που ενέχει το εμβόλιο, να ενημερώσουμε τους πολίτες και να ενισχύσουμε τα λεγόμενα των επιστημόνων που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα την αποτελεσματικότητα και την αναγκαιότητα εμβολιασμού. Προσωπικά θα εμβολιαστώ και όταν γίνει θα το γνωστοποιήσω ώστε να παραδειγματιστούν κι άλλοι συμπολίτες μας».

Δείτε το δεύτερο μέρος της έρευνας με τις απαντήσεις δημάρχων της περιοχής και παραγόντων της πόλης.

 

Pin It
Attachments:
Download this file (Έρευνα Portnet για εμβόλιο Covid19 - Σχολιασμός Ζαχαρία Ζούπη.doc)Έρευνα Portnet για εμβόλιο Covid19 - Σχολιασμός Ζαχαρία Ζούπη[Έρευνα Portnet για εμβόλιο Covid19 - Σχολιασμός Ζαχαρία Ζούπη]28 kB

eep logo