ΟΛΘ: «Περίεργος» διαγωνισμός λίγο πριν την πώληση

1 olth geranos ploio

Τη διενέργεια από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΘ ενός σημαντικού ύψους διαγωνισμού, ο οποίος μάλιστα κατοχυρώθηκε με υπέρβαση σχεδόν 50% από την προϋπολογισθείσα δαπάνη, λίγες μόλις εβδομάδες πριν την πώληση του ΟΛΘ, αποκαλύπτει σήμερα το Portnet.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται και από την απόφαση του ΔΣ της ΟΛΘ ΑΕ που δημοσιεύει το Portnet, αποφασίστηκε η «Προμήθεια-εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος αυτόματου ελέγχου καταγραφής εμπορευματοκιβωτίων οχημάτων κατά την είσοδο προς απόθεση στο χώρο στοιβασίας ΣΕΜΠΟ της ΟΛΘ ΑΕ για τρεις λωρίδες κυκλοφορίας».

Η προϋπολογισθείσα δαπάνη, όπως αναφέρεται στο ίδιο πρακτικό της συνεδρίασης, ήταν 600.000 ευρώ. Πλην όμως, η ομόφωνη απόφαση του ΔΣ κατακύρωσε οριστικά τον διαγωνισμό σε γνωστή εταιρεία του χώρου, στο συνολικό ποσό των 894.920 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Μια υπέρβαση δηλαδή της τάξεως του 50% από την προϋπολογισθείσα δαπάνη!

Εκέινο όμως το στοιχείο που φαντάζει ακόμη πιο «περίεργο» στην όλη υπόθεση, είναι η σπουδή της Διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης να προχωρήσει στον διαγωνισμό και να τον κατακυρώσει με μεγάλη υπέρβαση από τα προϋπολογισθέντα, μόλις λίγες εβδομάδες πριν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός της παραχώρησης σε ιδιώτη επενδυτή του πελιοψηφικού πακέτου μετοχών της ΟΛΘ ΑΕ.

Κι ακόμη περισσότερο αμφισβητείται η σκοπιμότητα της διενέργειας του επίμαχου διαγωνισμού γιατί, όπως πληροφορείται από τεχνοκράτες της αγοράς το Portnet, το συγκεκριμένο σύστημα ίσως να μην αποδειχθεί λειτουργικό.

cotommatae