Ζήτημα πίστης…

basket mpala dixty

Σοβαρός ναυτιλιακός παράγοντας (καραμανλικών αποχρώσεων) μου έλεγε προχθές ότι αυτά που γράφω για την Ελλάδα στον τελικό την ώρα των exit polls την Κυριακή το βραδάκι είναι ανοησίες. Όπως επίσης όνειρα θερινής νυκτός κάνουν όσοι φαντάζονται ότι μπορεί να κερδίσει τις εκλογές ο Μειμαράκης. Τον ρώτησα γιατί και μου απάντησε με τις δυο λέξεις του τίτλου : «Ζήτημα πίστης». Κοινώς, δεν το έχουν.
Με την Εθνική του μπάσκετ ο φίλος μου επιβεβαιώθηκε πλήρως. Δεν το είχαμε ή μάλλον οι Ισπανοί μας είχαν. Μας κερδίζουν όποτε θέλουν και με μια ανούσια εξαίρεση πέρσι διαρκώς από το 2006!
Για την ακρίβεια άρχισαν αυτό το εφιαλτικό σερί

εις βάρος μας αμέσως μετά την μεγαλύτερη νίκη του ελληνικού μπάσκετ, όταν δηλαδή κερδίσαμε τις ΗΠΑ στον ημιτελικό του Μουντομπάσκετ εκείνη τη χρονιά. Την μεθεπόμενη στο τελικό μας περιέλαβαν οι Ισπανοί κι έκτοτε μας έχουν πιάσει πελάτες. 

Αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η τέταρτη (ή και Πέμπτη) συνεχόμενη νίκη του Τσίπρα επί της ΝΔ. Μετρήστε: ευρωεκλογές (μπορεί να προσθέσει κανείς και τις περιφερειακές στην μεγαλύτερη περιφέρεια, της Αττικής), εθνικές εκλογές, δημοψήφισμα και ξανά εθνικές εκλογές την Κυριακή. Θυμάμαι μια καλοστεκούμενη κυρία του Πειραιά που παραμονές των εκλογών του 2004 εκλιπαρούσε από έναν υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ να την διαβεβαιώσει ότι επιτέλους αυτή την φορά θα κέρδιζε το κόμμα τους. «Δεν αντέχω άλλη φορά το καταλαβαίνεις;» του έλεγε. Είχαν περάσει 14 χρόνια από την τελευταία νίκη της ΝΔ και η γυναίκα δεν το πίστευε. Βέβαια τότε η ΝΔ είχε Κωστάκη Καραμανλή και το ΠΑΣΟΚ πέρναγε στην μετά Σημίτη εποχή του ΓΑΠ, οπότε γέλασε το χειλάκι της κυρίας της ιστορίας. Έστω κι αν μετά από πέντε χρόνια έμελλε να πέσει σε μνημονιακή κατάθλιψη. Τώρα ούτε Καραμανλής υπάρχει στην ηγεσία της ΝΔ, ενώ ο Αλέξης θυμίζει κάτι από Γκαού Πασόλ που όταν βλέπει τα γαλανόλευκα γυαλίζει το μάτι του…

Αναγνώστης Κ.

eep logo