Άμπαλοι και Γκάμπαλοι!

podosfairo 0 0

Να το πούμε καθαρά εξ αρχής. Εκ του αποτελέσματος, μάλλον εκ τω αποτελεσμάτων, άμπαλοι είναι και ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ. Όταν δεν μπορείς να κερδίσεις αυτήν την κακομοίρα την Γκαμπάλα και μάλιστα με μια εμφάνιση που είχε ελάχιστες φάσεις-ευκαιρίες, τότε απλώς δεν ξέρεις μπάλα.
Είναι η περίπτωση του Τσίπρα, αλλά και του Μεϊμαράκη, εξαρτάται από ποια πλευρά θα το δει κανείς. Όταν οι δημοσκοπήσεις είναι καθηλωμένες στην απόλυτη ισοπαλία, σαν το 0 – 0 του ΠΑΟΚ στο Μπακού με την Γκαμπάλα, είναι προφανές ότι δεξιοτέχνες του παιχνιδιού

τους δυο μεγάλους αρχηγούς δεν τους λες.
Ο Τσίπρας έχασε την ευκαιρία του να γίνει Ανδρέας Παπανδρέου, όπως τόσο ήθελε κι όπως φαίνεται από το ηχόχρωμα της φωνής του, που όσοι τον γνωρίζουν από παλιά, δεν θυμούνται ποτέ να το έχει από φυσικού του. Ακόμα κι αν κερδίσει αυτές τις εκλογές, ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης της κεντροαριστεράς, αλλά ούτε και της αριστεράς, ποτέ δεν θα γίνει.
Αλλά και ο Μεϊμαράκης, που υποτίθεται εκφράζει την «ψυχή» της ΝΔ, δε θα μείνει στην Ιστορία της ως ο ηγέτης που ξεχωρίζει, ακόμη κι αν πετύχει την ανατροπή. Επειδή ισοπαλία δεν μπορούμε να έχουμε τελικά, αυτό που θα έχουμε μάλλον, είναι να δούμε ποιος έχασε τελικά κι όχι ποιος κέρδισε. Όταν λέγεσαι Παναθηναϊκός της Ευρώπης, ή όταν έχεις κοτζάμ Μπερμπάτοφ και μένεις σε «λευκή» ισοπαλία με μια ομάδα του Αζερμπαϊτζάν, τότε μάλλον χαμένος είσαι – ακόμη κι αν προκριθείς στο τέλος. Ο Τσίπρας υποτίθεται ότι ήταν στην καλύτερη φόρμα του κι είχε απένατί του μια ομάδα υπό διάλυση με ένα υπηρεσιακό προπονητή. Αλλά και ο Μεϊμαράκης, αν και μεταβατικός-υπηρεσιακός, έβρισκε τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς έμπνευση, χωρίς πίστη και πάθος και διασπασμένο. Αφού και οι δυο έχουν κολλήσει στην ισοπαλία, ότι και να γίνει, σαν μεγάλους μπαλαδόρους δεν θα τους γράψει η πολιτική – ούτε φυσικά και η αθλητική – ιστορία.

Pin It