Κόλλιας ή Μεϊμάρ;

Neymar meimar

Ο μεγάλος Σωκράτης – όχι ο κανονικός, αλλά ο Κόκκαλης του Θρύλου – είχε, όπως κάθε μεγάλος, αδυναμίες. Μια απ’ αυτές ήταν να αλλάζει προπονητές σαν τα πουκάμισα. Κάποια στιγμή στο προπονητικό τημ εμφανίστηκε προπονητής ονόματι Κόλλιας, προερχόμενος από την Καλαμάτα. Δεν ήταν ακριβώς η περίπτωση του Αλέφαντου, που ερχόταν κάθε τόσο στα δύσκολα, κι έφευγε όταν δεν κατάφερνε να κερδίσει κάποιο τίτλο που εξαρχής ήταν χαμένος. Ο Κόλλιας ήταν ο πιστός στρατιώτης της παράταξης του Θρύλου. Τρίτος, τέταρτος, πέμπτος προπονητής και μεταξύ του απολυθέντος και του υπό πρόσληψη μεγάλου ονόματος, καθόταν αγόγγυστα στον πάγκο.
Η περίπτωση Μεϊμαράκη. Μεταξύ του παραιτηθέντος και του υπό ανάδειξη προέδρου. Ψυχή της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας. Βέβαια ο Μεϊμάρ είχε την ευκαιρία του

και την έχασε. Ο Κόλλιας από την άλλη δεν την είχε ποτέ. Τώρα πως ο Βαγγέλας θα έχει και δεύτερη ευκαιρία, είναι ένα ζήτημα.
Αλλά εκείνο που μένει ως αίσθηση είναι πως επειδή «το μαγαζί», όπως η ομάδα, θέλει χρόνο για να στρώσει, κάποιος ή κάποιοι – ένας πρόεδρος ή οι βαρώνοι δηλαδή – έχουν άμεση ανάγκη ενός Κόλλια.

Αναγνώστης Κ.

eep logo