Τσόρι ή Φορτούνης;

tsori fortounisΣε μια από τις πρώτες του ομιλίες στη Βουλή ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο Βαγγέλας με το απαράμιλλο ύφος του είχε πει για τον Αλέξη Τσίπρα ότι είναι νέος και ωραίος, προσθέτοντας το γνωστό από το στρατό «…αλλά ο παλιός είναι και λίγο αλλιώς». Ήταν μια σπάνια επίδειξη αυτογνωσίας.
Δεν βρίσκεις συχνά τέτοιες «ομολογίες συνταξιοδότησης» ούτε στην πολιτική, ούτε στον αθλητισμό. Είναι σαν να βγει ο Τσόρι ανοιχτά και να παραδεχτεί πως ο Φορτούνης είναι μεν καλύτερος, αλλά πρέπει να παίζει κι αυτός, γιατί του λείπουν κάτι ένσημα

μέχρι να συνταξιοδοτηθεί. Ο Τσόρι Ντομίνγκεζ όμως, στα 35 του (δυο χρόνια μόλις μικρότερος από τον προπονητή του), κάθεται στον πάγκο αδιαμαρτύρητα – προς το παρόν – και βλέπει τον 23άχρονο Κώστα Φορτούνη να μεταμορφώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι σε ηγέτη του Θρύλου. Πασάρει, σκοράρει, μαρκάρει, τα κάνει όλα και συμφέρει. Κι ο Τσόρι απλώς βλέπει. Θα πάρει χρόνο συμμετοχής φυσικά κάποια στιγμή, αλλά απαραίτητος δεν είναι.
Η ακριβώς αντίθετη περίπτωση από εκείνη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Που όσο κι αν το άμεσο ύφος του τον έκανε συμπαθή προεκλογικά, και συγκράτησε τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας, βελτιώνοντας τα μάλιστα και λίγο, δεν είναι δυνατόν να εμπνεύσει σιγουριά και να φέρει την πρωτιά για τη Νέα Δημοκρατία στο μέλλον. Από την άλλη, οι μεγάλες ομάδες γίνονται μεγάλες όταν έχουν πάγκο. Όταν πίσω από τον Τσόρι υπάρχει ένας Φορτούνης, ή όταν έχει την πολυτέλεια να κρατάει κοτζάμ Τσόρι στον πάγκο.
Αλλά άραγε έχει Φορτούνη η Νέα Δημοκρατία; Ή μήπως ήταν ποτέ Τσόρι ο Μεϊμαράκης;

Αναγνώστης Κέντρος

Pin It