Αυτογκόλ…

autogoal

Το ζήτημα είναι πότε το βάζεις , σε ποιο σημείο του αγώνα και που βρίσκεται εκείνη τη στιγμή το σκορ. Δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία ποιος το βάζει. Μέχρι και ο Φαν Πέρσυ έβαλε αυτογκόλ στην Εθνική Ολλανδίας. Έχει σημασία όμως ότι ήταν εκείνο που οδήγησε σε εντός έδρας ήττα και αποκλεισμό των «Οράνιε» από το Euro 2016 και τα γήπεδα της Γαλλίας.

Για να εξυπηρετήσει την Γαλλία και να μην ακριβύνει το ΦΠΑ στο μοσχαρίσιο από το 13% στο 23% (από την χώρα του Ολάντ εισάγουμε το 80% του βόειου κρέατος) «αυτοπαγιδεύθηκε»

το καλοκαίρι η κυβέρνηση και δέχθηκε ως «ισοδύναμο» την επιβολή 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Δεν έχει σημασία ποιος έβαλε το αυτογκόλ. Σημασία έχει ότι μπήκε, στη τούρλα των εκλογών ξεχάστηκε και λίγο πριν ο διαιτητής σφυρίξει τη λήξη το παιχνίδι δεν γυρνούσε. Μπορεί να το έβαλε ο Μπαλτάς, όλη η κυβέρνηση μαζί ή κάποιος από τα «τεχνικά κλιμάκια». Σε κάθε περίπτωση ο πίνακας έγραψε : 23%

Στη συνέχεια ο Φίλης, που σέντερ – φορ δεν τον λες, προσπάθησε να βγει στην επίθεση και τα έκανε χειρότερα. Όπως όταν πάει να κάνει τον Μπεκενμπάουερ ο Σιόβας. Πενταροδεκάρες, που δεν είναι έτσι, ιδίως αν έχεις τρία παιδιά και κάνουν από δυο ξένες γλώσσες το καθένα σε ιδιωτικό φροντιστήριο. Αν για το χιλιάρικο του ενός για μια γλώσσα η επιπλέον επιβάρυνση, λόγω ΦΠΑ, είναι 230 ευρώ τον χρόνο, δηλαδή σχεδόν 20 ευρώ τον μήνα, για τρία παιδιά και δυο γλώσσες η επιβάρυνση φτάνει τα 1380 το έτος, ήτοι 115 ευρώ ανά μήνα. Αν διαιρέσουμε το επιπλέον ποσό διά 12, αν το διαιρέσουμε δια του 8 που είναι οι μήνες διδασκαλίας ενός συνοικιακού φροντιστηρίου ξένων γλωσσών, τότε η επιβάρυνση ξεπερνά τα 170 ευρώ τον μήνα. Πενταροδεκάρες δεν τις λες.

Θα μου πεις κάνεις την δική σου περίπτωση θέμα. Μα αν έχεις φάει τέτοιο αυτογκόλ τι άλλο θα κάνεις θέμα; Τα μακαρόνια ή θα κάτσεις να εξηγήσεις στον Φίλη ότι αντί για μοσχαρίσιο μπορείς να φας και χοιρινό που έχει παραμείνει στο 13%;

Αναγνώστης Κέντρος

Pin It