Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…

pinokio

Εντάξει, προεκλογικά οι πολιτικοί λένε μια κουβέντα παραπάνω. Αν και τα τελευταία χρόνια δεν μπορούν να τάξουν «λαγούς με πετραχήλια», όπως γινόταν μέχρι και το 2009, πουλάνε συναίσθημα και ενίοτε «φύκια για μεταξωτές κορδέλες». Η περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ, που έχοντας υπογράψει το χειρότερο Μνημόνιο, το τρίτο που ενσωματώνει τα δύο προηγούμενα και οδηγεί τον Τσίπρα να γίνει ο πρώτος πρωθυπουργός από το 2009 που θα δεχτεί πλειστηριασμούς για την πρώτη κατοικία.

 

Πλέον, φουσκωμένα λόγια ακούς κι από αθλητικούς παράγοντες. Όχι πως δεν άκουγες και στο παρελθόν αλλά το πράγμα έχει πια ξεφύγει. Βγαίνει ο Αλαφούζος και παραμυθιάζει τους οπαδούς του Παναθηναϊκού ότι το πρωτάθλημα θα κριθεί στα δικαστήρια και έχει πολλές πιθανότητες το τριφύλλι να αναδειχθεί πρωταθλητής. Πότε το λέει αυτό; Τη στιγμή που η ομάδα του είναι 8 πόντους πίσω από τον Ολυμπιακό και δυο βδομάδες πριν τον αντιμετωπίσει. Και τη σεζόν που ο Ολυμπιακός με εξαίρεση το παιχνίδι με τη Μπάγιερν, έχει μόνο νίκες μέσα-έξω σε Ελλάδα και Ευρώπη!

Ο Τσίπρας πούλησε παραμύθι και συναίσθημα, αλλά πήρε και 37,5% πριν αρχίσει να κόβει κι άλλο όλες τις συντάξεις, ενώ ο Αλαφούζος πουλάει παραμύθι έχοντας αποκλειστεί από την Γκαμπάλα, χάσει με τα χέρια κάτω από τον ΠΑΟΚ και τον Πανιώνιο, μην καταφέρνοντας να κερδίσει την ΑΕΚ που την έκανε γιο-γιο απκόμα κι ο Αστέρας Τρίπολης και τρέμοντας πριν το ντέρμπι με το Θρύλο στη Λεωφόρο. Παραμυθάδες και οι δύο αλλά, όπως και να το κάνουμε, διακρίνει κανείς σημαντικές διαφορές σ’αυτούς τους δύο…

Αναγνώστης Κέντρος

Pin It