Μας παίρνει όλους η μπάλα...

mpala termatofylakas

Παλιά χρησιμοποιούσαν τη φράση «ο βασιλιάς είναι γυμνός». Υπάρχουν και παραλλαγές που αποδίδουν το ίδιο νόημα πάνω-κάτω. «Στρατηγός χωρίς στρατό», για παράδειγμα. Ή, στην περίπτωσή μας στρατηγοί με στρατεύματα εν στάσει.

Αν και υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές μεταξύ τους, είναι οι περιπτώσεις του Τσίπρα αλλά και του Αλαφούζου. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού με τα αγαπημένα του tweets, αλλά και αναλυτικές ανακοινώσεις και δηλώσεις του έχει φτιάξει ένα αφήγημα που σε γενικές γραμμές λέει πως το ελληνικό ποδόσφαιρο το διοικεί μια εγκληματική συμμορία, η διαιτησία ελέγχεται από το Ολυμπιακό,

ο Παναθηναϊκός αδικείται συστηματικά, μπορούσε μάλιστα να κερδίσει τον Ολυμπιακό αν γινόταν το παιχνίδι της Λεωφόρου παρά τα καφριλίκια που έγιναν σε εξέδρες και αγωνιστικό χώρο και γενικότερα ο βαθμολογικός πίνακας αποδίδει μια πλασματκή εικόνα. Και ύστερα ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη να παίξει με τον Ηρακλή και τρώει μια ξεγυρισμένη ροπαλιά!
Για καλή του τύχη πάντως πριν ξεσηκωθεί ο κόσμος του ΠΑΟΚ εναντίον του για την ομάδα που δεν έχει φτιάξει, έρχεται η καταδικαστική απόφαση του αθλητικού δικαστηρίου και οι φίλαθλοι θα συζητούν περισσότερο αυτό το θέμα παρά το αγωνιστικό χάλι της ομάδας τους.

Κλασικός αντιπερισπασμός. Έναν τέτοιον φαίνεται να αναζητά κι ο Αλέξης Τσίπρας. Τον επιχείρησε με τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι κακοί της αντιπολίτευσης που δεν «βάζουν πλάτη». Την ώρα που η κυβερνητική του πλειοψηφία φυλλορροεί και εν όψει ασφαλιστικού, χριστουγεννιάτικα το κλίμα θυμίζει καλοκαίρι. Μέχρι και την πιθανότητα εκλογών μετά τις γιορτές συζητούν σοβαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. Αν και η προσφυγή για τέταρτη φορά στις κάλπες μέσα σε ένα χρόνο μόνο σε ανέκδοτο παραπέμπει.

Η διαφορά στις δυο περιπτώσεις είναι ότι οι Παναθηναϊκοί μπορεί να στεναχωριούνται αλλά υπάρχουν και οι φίλαθλοι όλων των άλλων ομάδων που μάλλον το διασκεδάζουν. Στην περίπτωση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ανεξάρτητα από το τι ψήφισε ο καθένας μας, το δυστύχημα είναι ότι με την ανεπάρκειά της μας «παίρνει όλους η μπάλα»!

Αναγνώστης Κέντρος

Pin It