Προτιμήσεις!

alefantos sfyrizei

Η υποτιθέμενη ανάμιξη κέντρων του ΣΥΡΙΖΑ στη διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία θυμίζει έντονα τις ποδοσφαιρικές ή και μπασκετικές συζητήσεις στα καφενεία σχετικά με τον προπονητή του αντιπάλου. Όταν για παράδειγμα είχε κάτσει στον πάγκο του Παναθηναϊκού ίσως για μια μόνο αγωνιστική ο Αποστολάκης, οι γαύροι σταύρωναν τα δάχτυλά τους μήπως και γινόταν κανα θαύμα να μείνει παραπάνω.

Κατ’ αναλογίαν ένας στεναγμός ανακούφισης ακούστηκε στον Πειραιά,

όταν ο Ομπράντοβιτς μετά από δέκα χρόνια απόλυτης κυριαρχίας, εγκατέλειπε τον πάγκο του μπασκετικού Παναθηναϊκού.

Βέβαια αυτή η γραμμική προσέγγιση δεν επαληθεύεται πάντα. Για παράδειγμα ανακουφισμένοι ένιωσαν οι Παναθηναϊκοί, που μάλιστα μόλις είχαν πάρει το τελευταίο τους νταμπλ, όταν το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς ανακοινώθηκε ότι αποχωρεί ο Σωκράτης Κόκκαλης από την προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Η συνέχεια είναι γνωστή. Ανέλαβε ο Βαγγέλης Μαρινάκης κι έφτασε μέχρι και ο ίδιος ο Σ.Κόκκαλης να του ζητήσει στην εκδήλωση για τα 90 χρόνια του Θρύλου, χαριτολογώντας, να αφήσει και καναν άλλον να πάρει κανένα πρωτάθλημα.

Βέβαια οι φίλαθλοι δεν ψηφίζουν για την εκλογή προέδρου ή προπονητή όπως γίνεται στη νέα Δημοκρατία. Πολλές φορές όμως η διάθεση της κερκίδας είναι καθοριστική στη επιλογή του Α ή του Β προπονητή. Ποτέ όμως δεν λαμβάνεται υπόψη η βούληση των φιλάθλων της αντίπαλης ομάδας. Εδώ βρίσκεται και η ουσιαστική αντίθεση της πολιτικής με τα ποδοσφαιρικά δεδομένα. Η σάτιρα, στα όρια της προσβολής, του Λάκη Λαζόπουλου προς τον Άδωνι Γεωργιάδη, μόνο καλό έκανε στον υποψήφιο αρχηγό της ΝΔ. Είναι κάτι που «έπιασε» ο ανταγωνιστής του Τζιτζικώστας, αφού «διάβασε» την όλη υπόθεση ως «πριμοδότηση» εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ του Άδωνι. Στη λογική ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επέλεγε τον πιο αδύναμο για αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν μπορούσε.
Μόνο που υπάρχουν περιπτώσεις που ακόμη και ο Αλέφαντος, τον οποίο θα ήθελαν ισόβια να έβλεπαν στον πάγκο του Ολυμπιακού οι βάζελοι, έχει κάνει τις ζημιές του. Κι αν δεν υπήρχε ένας Δούρος να σφυρίζει όπως σφύριξε σε εκείνο το αλήστου μνήμης 2-2 στη Λεωφόρο, το τριφύλλι θα έκλαιγε ακόμα ένα χαμένο πρωτάθλημα. Από τον Αλέφαντο.

Αναγνώστης Κέντρος

Pin It