Και τώρα τι;

gmoch

Γκμοχ. Ίσως ένας από τους ευγενέστερους ξένους προπονητές που πέρασαν από τη χώρα. Βοηθός του Γκόρσκι, της μεγάλης Πολωνίας του Λάτο και του Τομαζέρφσκι το ‘74, πρώτος προπονητής το ’78 με Μπόνιε, Καζιμίερτσικ και Άνταμτσικ που οδήγησαν αργότερα τη Λάρισα στο πρώτο Κύπελο, αυτός που οδήγησε την ομάδα του «κάμπου» στο πρώτο πρωτάθλημα που πήρε περιφερειακή ομάδα της χώρας, έκανε τη μεγάλη ανατροπή της εποχής στα τέλη του ’80.

Ήταν μεγάλος από κάθε άποψη, ευγενέστατος και χαριτωμένος: ειδικά όταν έγραψε το αυτοσαρκαζόμενο «Οκτώ χρόνια στο Ελλάντα»!

 

Ο Γκμοχ ερχόμενος από μια τέτοια σπουδαία καριέρα – κι ένα διάλειμμα στον ΠΑΣ Γιάννενα – ανέλαβε τον Παναθηναϊκό, λέγοντας ότι για την πρώτη χρονιά απλώς θέλει «να φτιάξει ομάδα». Ε, την ίδια πρώτη χρονιά πήρε πρωτάθλημα!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνει μια ομάδα που έχει χάσει το μέτρημα στα γκολ που τρώει και πάει ένα βήμα παραπάνω από τον Γκμοχ. Δεν λέει ότι θα φτιάξει ομάδα, αλλά θα πάρει πρωτάθλημα. Ότι θα κερδίσει τον Τσίπρα. Να δούμε αν μπορεί να το πετύχει…

Αναγνώστης Κέντρος

Pin It