Φιέστες!

fiesta

Είναι απόλυτα λογικό να πανηγυρίζουν οι γαύροι ανά την γη. Ο Θρύλος πήρε ένα ακόμα πρωτάθλημα, το 43ο (για την ακρίβεια, μαθηματικά το είχε κατακτήσει από τον Φεβρουάριο, κάτι πρωτοφανές) και οι φίλοι του δικαίως πανηγυρίζουν.
Η κυβέρνηση, σχετικά με τη διαπραγμάτευση, γιατί ακριβώς πανηγυρίζει; Γιατί συνεχίζεται η «σκληρή διαπραγμάτευση;

Θα ήταν σαν να οργάνωνε ο Ολυμπιακός φιέστες από τον Οκτώβριο γιατί συνεχίζεται το πρωτάθλημα.

Ή να οργάνωνε ο ΠΑΟΚ φιέστα γιατί θα συνεχιστεί το κύπελο και θα κατέβει στο Καραϊσκάκη για τη ρεβάνς. Ενώ έχει χάσει στον πρώτο αγώνα 3-0 μέσα στην Τούμπα...


Ακόμα χειρότερα, σαν να οργάνωνε φιέστα η ΑΕΚ, που τέλειωσε το πρωτάθλημα χάνοντας στην τελευταία αγωνιστική 3-0 από τον Λεβαδειακό. Ή να οργάνωνε ο Παναθηναϊκός φιέστα, που δεν πήρε ούτε φέτος τίποτα.

Στην κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψιν την επίσημα και την ανεπίσημη ενημέρωση που κάνουν διάφορες πηγές της, πανηγυρίζουν γιατί συνεχίζεται η διαπραγμάτευση. Σαν να παίζουν για να παίζουν, χωρίς να θέλουν να λήξει ο αγώνας. Και εντάξει, τα παιδιά δεν θέλουν να σταματήσουν ποτέ να παίζουν μπάλα, αλλά όσο μεγαλώνει κανείς αποκτά όχι μόνο αίσθηση του χρόνου, αλλά και την συναίσθηση ότι ο χρόνος είναι καθοριστικός παράγοντας του παιχνιδιού.

Να το δεχθούμε: ο αγώνας συνεχίζεται. Αλλά αυτός ο έρμος αγώνας δεν πρέπει να δικαιωθεί κάποτε;

Αναγνώστης Κέντρος

eep logo