Λάθος διακοπή

giannakis mcgee

Σχεδόν τριάντα χρόνια έχουν περάσει από το «Final 4» της Γάνδης και δεν πρέπει να υπάρχει φίλαθλος που να μην θυμάται τον καυγά του Γιαννάκη με τον Μαγκί στον ημιτελικό με την Μακάμπι και τις επιπτώσεις του. Ο Αρης, ανερχόμενη δύναμη στην Ευρώπη τότε με Γκάλη, Γιαννάκη, Σούμποτις είναι το φαβορί της διοργάνωσης. Στον ημιτελικό προηγείται 7-8 πόντους συνέχεια και δείχνει έτοιμος να πάει στον τελικό. Ώσπου λίγα λεπτά πριν την λήξη πλακώνονται Γιαννάκης και Μαγκί, γίνεται ένας ψιλοχαμός,

διακόπτεται για αρκετή ώρα το παιχνίδι, χάνει τον ρυθμό του ο Αρης κι όταν το ματς ξαναρχίζει έχει χαθεί και το «μομέντουμ».
Τα υπόλοιπα είναι ιστορία, ο Αρης έχασε, ο Ιωαννίδης έχασε την πρώτη από τις αρκετές ευκαιρίες που απώλεσε στη συνέχεια να πάρει ως προπονητής έναν ευρωπαικό τίτλο κι οι πιο ψαγμένοι μάθαμε πότε συμφέρει να προκαλέσεις καυγά σε ένα παιχνίδι. Σε κάθε περίπτωση ο τσαμπουκάς δεν συμφέρει αυτόν που έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Το ασφαλιστικό καταστρέφει (και) τον κλάδο των δημοσιογράφων. Το παλιό «λαχείο συντακτών» (του οποίου τα αποθεματικά δήμευσε η χούντα), μετετράπη μεταπολιτευτικά στο «Αγγελιόσημο», έναν έμμεσο φόρο, υψηλό (20% επί της διαφημιστικής δαπάνης), που όμως αντικαθιστούσε τις εργοδοτικές εισφορές, αφού οι εκδότες δεν καταβάλουν εισφορές. Το να υποστηρίξει κανείς σοβαρά ότι στις παρούσες συνθήκες θα βρεθεί εργοδότης που θα καταβάλει εργοδοτικές εισφορές και δεν θα επιλέξει την λύση «μπλοκάκι» είναι τουλάχιστον αστείο. Οπότε ΕΔΟΕΑΠ, ένα υγιές Ταμείο (παρά τις περιπέτειες των τελευταίων ετών), που δεν πήρε ποτέ μισό ευρώ από το κράτος πάπαλα.

Αυτές τια απλές αλήθειες θα μπορούσαν να μεταδίδουν συνεχώς τα κανάλια. Αντ’ αυτού οι συνδικαλιστές του κλάδου επέλεξαν την απεργία. Μούγγα. Αντί να παίξουν μπάλα στο γήπεδο τους οι δημοσιογράφοι σταματάνε να γράφουν, να μιλάνε, να ενημερώνουν (και) για το δίκιο τους. Μούγγα. Τον ποιο συμφέρει αυτή η επιλογή είναι σαφές. Αν πάντως έχει κανείς ακόμη απορίες, ας ρωτήσει τον Γιαννάκη αν τον συνέφερε εκείνος ο καυγάς και η διακοπή εκείνη την στιγμή...

eep logo