Τα παραλειπόμενα μιας περιοδείας

fofi katsikaris

Η περιοδεία της Φώφης Γεννηματά το Σάββατο στον Πειραιά πήγε ανέλπιστα καλά. Δεν ήταν μόνο ο σημαντικός αριθμός στελεχών του ΠΑΣΟΚ που τη συνόδευσαν στο κέντρο του Πειραιά, αλλά κυρίως ότι ήταν «το όλον ΠΑΣΟΚ». Πράγματι, αν και η Φώφη διεκδικεί την ηγεσία του υπό ίδρυση νέου φορέα της κεντροαριστεράς (μαζί άλλωστε με τουλάχιστον τέσσερα ακόμα στελέχη, μέλη του ΠΑΣΟΚ κι έναν πρώην υπουργό του- Μανιάτη, Ανδρουλιδάκη, Κωνσταντινόπυλο και Ραγκούση), η μεγάλη πλειοψηφία των στελεχών του τοπικού ΠΑΣΟΚ συμπεριφέρθηκαν θεσμικά. Συνόδευσαν δηλαδή την Πρόεδρο του κόμματός τους ανεξαρτήτως της προσωπικής τους επιλογής.

Κατά τα λοιπά, η Φώφη ήταν η ...γνωστή Φώφη. Με την ευγένειά της και το χαμόγελό της (κι ας το λένε οι κακοπροαίρετοι «καρφιτσωμένο») είχε την ευκαιρια πριν όλη η ομάδα καταλήξει στη «Στάνη» για καφέ, να εισπράξει αισθήματα τουλάχιστον συμπάθειας από τους περισσότερους πολίτες και καταστηματάρχες του Πειραιά με τους οποίους συνομίλησε.

Βέβαια, η συμπάθεια αυτή, σε μια τουλάχιστον περίπτωση, έφτασε τα όρια της λατρείας (!) αν και στην προκειμένη περίπτωση η λατρεία αναφερόταν περισσότερο στο οικογενειακό όνομα Γεννηματά. Βλέπετε, σχεδόν στη γωνία Βασιλέως Γεωργίου κια Λαμπράκη, μια κυρία 65-70 ετών, με δάκρυα (!) στα μάτια, έτρεξε να αγκαλιάσει και να φιλήσει την Φώφη Γεννηματά λέγοντάς της χαρακτηριστικά: «Αχ, πόσο σας αγαπάω, ο μπαμπάς σας με είχε διορίσει!»...