Θεσμική και ουσιαστική επίσκεψη

tsipras korkidis pos

Μετά την ομιλία του και τα εγκαίνια των Ποσειδωνίων την Δευτέρα το βράδυ, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε μια μεγάλη περιοδεία στην – ούτως ή άλλως – αχανή έκθεση. Ως είθισται βεβαίως στάθηκε στα μεγάλα περίπτερα, μεγάλων εκθετών με βαριά ονόματα. Πλην όμως στάθηκε και σε «μικρότερα» περίπτερα.

Το περίπτερο των εταιριών των αδελφών Κορκίδη είναι ένα μεσαίο περίπτερο και φυσικά δεν έχει καμιά σχέση με τα εντυπωσιακά θηριώδη περίπτερα , είτε εθνικών αντιπροσωπειών είτε πολύ μεγάλων εταιριών. Ο Αλέκης Τσίπρας όμως πληροφορούμαστε επέλεξε να το επισκεφθεί για λόγους θεσμικούς , αλλά και ουσιαστικούς.

Ο Βασίλης Κορκίδης που φωτογραφίζεται δίπλα του δεν είναι μόνο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ αλλά και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, των εμπόρων όλης της χώρας δηλαδή. Και ο πρωθυπουργός ήθελε να στείλει το μήνυμα ότι η στήριξη στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα είναι απαραίτητη, αφού αυτή αποτελεί την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας κι ως εκ τούτου, καθοριστικό παράγοντα για την οικονομική ανάκαμψη.

Στη φωτογραφία διακρίνονται ακόμη ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Γιώργος Σωτηρίου και η τρίτη γενιά Κορκίδη (πρώτη ήταν ο πατέρας του Βασίλη και του αδελφού του Βαγγέλη που επίσης δραστηριοποιείται στην οικογενειακή επιχείρηση), η κόρη του Χριστίνα.

eep logo