Τα αγγλικά τους ενώνουν!

unipi naftiliakon spoudon

Μια ενδιαφέρουσα σύγκλιση παρατηρήθηκε χθες, κατά τη διάρκεια της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia, στο λιμάνι του Πειραιά, με αφορμή τα 30 χρόνια της λειτουργίας του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Η σύγκλιση αφορούσε στην αναγκαιότητα λειτουργίας και αγγλόφωνου Ναυτιλιακού Τμήματος στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Είχε δε η σύγκλιση αυτή πολιτικά και επιστημονικά χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, τόσο ο Γ.Πλακιωτάκης που μίλησε εκ μέρους της ΝΔ, αλλά και ο Κ.Χατζιδάκης που ως Αντιπρόεδρος της ΝΔ απηύθυνε χαιρετισμό, όσο και ο Γ.Μανιάτης που μίλησε εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ (και παρεμπιπτόντως είναι καθηγητής στο ίδιο πανεπιστήμιο) συμφώνησαν ότι πρέπει να δημιουργηθεί αγγλόφωνο τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών στο Πα.Πει.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της ΕΕΕ Θ.Βενιάμης κάλεσε τους εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου που ήταν παρόντες, λέγοντάς τους χαρακτηριστικά: Να πάρουμε μια πρωτοβουλία και να κλειστούμε όλοι σε ένα δωμάτιο, ώστε να συμφωνήσουμε για τους τρεις πυλώνες της ναυτιλίας, την ανταγωνιστικότητα, την ναυτοσύνη και την ναυτική εκπαίδευση, κάνοντας αναφορά στην αναγκαιότητα της αγγλικής γλώσσας.

Πιο «εύγλωττος» ο Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργος Πατέρας. Αφού ξεκίνησε να μιλάει ελληνικά, «προβοκάρισε» την συζήτηση, συνεχίζοντας στα αγγλικά και υπογραμμίζοντας ότι κοινός παρονομαστής στην ναυτιλία είναι η αγγλική γλώσσα.

Και τέλος ο Πρόεδρος του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών, Άγγελος Παντουβάκης, εξήγγειλε ότι από το επόμενο έτος θα ξεκινήσουν να διδάσκονται σε προπτυχιακό επίπεδο 8-10 μαθήματα στα αγγλικά, προαναγγέλλοντας έτσι εμμέσως πλην σαφώς, την ενίσχυση του Τμήματος στον τομέα των αγγλικών.

eep logo