Μια μελωδική υποψηφιότητα!

gourounti anthi

Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής και τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Γιάννη Πρωτούλη που στηρίζει το ΚΚΕ είναι η σοπράνο Ανθή Γουρουντή. Η …μελωδική αυτή υποψηφιότητα!

Η Ανθή Γουρουντή γεννήθηκε και ζει στον Πειραιά.
Μαθήτρια της Σοφίας Γιακουμίδου στο πιάνο, της Σόνιας Καραμανιάν στο κλασσικό τραγούδι, και των Ουρανία Ιωαννίδου, Κωνσταντίνου Κορακά στα Θεωρητικά.
Μελέτησε μπαρόκ μουσική για πληκτροφόρα δίπλα στην Edith Picht-Axenfeld και Gabby Casadesus και διεύθυνση με τον David Epstein.
Ασχολείται με το χορωδιακό τραγούδι και τη λόγια ελληνική μουσική τόσο σε βιωματικό επίπεδο (διδασκαλία, εργαστήρια, παιδαγωγικές εφαρμογές) όσο και στη θεωρητική τους υποστήριξη (εισηγήσεις, ανακοινώσεις, αρθρογραφία, συγγραφή βιβλίων). (Εκδόσεις «Γρηγόρη», «Τσιαμαντάκη»)
Εκπαιδευτικός μουσικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ,την οποία τα τελευταία δεκατρία χρόνια υπηρετεί από τη θέση της Υπευθύνου Πολιτιστικών Θεμάτων ΔΔΕ Πειραιά.
Ιδρυτής της μουσικής ομάδας «Amicas Plus» και του Πειραϊκού Φωνητικού Συνόλου «Libro Coro» μιας μουσικής κολεκτίβας για τη μουσική και τις παραστατικές τέχνες, μουσικά σύνολα τα οποία και διευθύνει.
Βιβλία της κυκλοφορούν από τις εκδόσεις "Σύγχρονη Εποχή " και "Κιβωτός".