Στη Σάμο!

nikos belavilas

Όποιος κοίταξε προσεκτικά τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη χώρα, θα παρατήρησε ίσως ότι υποψήφιος βουλευτής στον νομό Σάμου με το κυβερνών κόμμα είναι ένας Νίκος Μπελαβίλας του Γεωργίου!

Ναι, ναι, δεν πρόκειται για συνωνυμία. Είναι ο ίδιος ο Νίκος Μπελαβίλας, ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά κατά τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Ο οποίος μάλιστα αρνήθηκε να είναι υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Πειραιά και Νήσων αλλά δέχτηκε να βοηθήσει το κόμμα του στη πολύ δύσκολη μάχη που δίνει στον ακριτικό νομό της Σάμου, μετά μάλιστα την αποχώρηση του βουλευτή Δημήτρη Σεβαστάκη, που δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

Γιατί όμως ειδικά στη Σάμο; Εύλογο το ερώτημα. Όπως και η απάντηση. Ο Νίκος Μπελαβίλας είναι γαμπρός Σαμιώτης. Στη Σάμο γεννήθηκε και μεγάλωσε η σύζυγός του, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας σήμερα, Βάσω Τροβά. Η πεθερά του μάλιστα εδραστηριοποιείτο επαγγελματικά στον τομέα των τουριστικών υπηρεσιών, ενώ ο ίδιος όχι μόνο κάνει διακοπές στο νησί τακτικά, αλλά «καταφεύγει» εκεί για να απομονωθεί και να γράψει. Το υπό έκδοση τελευταίο του βιβλίο, που αφορά την ιστορία του Πειραιά, στο μεγαλύτερο μέρος του, γράφτηκε το περασμένο καλοκαίρι στο νησί.

Κάπως έτσι βρέθηκε να στελεχώνει το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη μονοεδρική αυτή Περιφέρεια. Και καθώς είναι μονοεδρική, την οποία αναμένεται να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία, δεν υπάρχει περίπτωση να «αποδράσει» δια της Σάμου. Από τον Σεπτέμβριο θα βρίσκεται κανονικά στα έδρανα της αντιπολίτευσης στον Πειραιά.

eep logo