Ο Πειραιώτης υπουργός!

theodorikakos mitsotakis

Στην Α΄ και στην Β΄ Πειραιά η Νέα Δημοκρατία εξέλεξε συνολικά επτά βουλευτές! Εντυπωσιακός αριθμός και από την άποψη αυτή ακούγεται δικαιολογημένη η γκρίνια, ότι ούτε ένας εξ αυτών δεν αξιολογήθηκε να καταλάβει υπουργικό ή έστω υφυπουργικό έδρανο.

Πλην όμως αυτή είναι η μισή αλήθεια. Γιατί η άλλη μισή βρίσκεται στο… Επικρατείας. Στο ψηφοδέλτιο αυτό των «αρίστων» είχε τοποθετηθεί και εξελέγη ο εικονιζόμενος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εκ των στενότερων συνεργατών του, υπουργός Εσωτερικών πλέον, Παναγιώτης – Τάκης για τους φίλους του – Θεοδωρικάκος. Για την ακρίβεια ο Σύμβουλος Στρατηγικής του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι απλώς υπουργός αλλά υπερυπουργός, αφού το πάντα κρίσιμο χαρτοφυλάκιο του υπ. Εσωτερικών έχει πλέον απορροφήσει σημαντικές αρμοδιότητες από «όμορα» υπουργεία.

Γένημμα-θρέμμα Πειραιώτης, παιδί του Αγίου Δημητρίου, μεγαλωμένος στα Ταμπούρια, πήγαινε Γυμνάσιο και Λύκειο στην Ιωνίδειο και, με πρώτο πτυχίο Παιδαγωγικής, κάνοντας πρακτική στα σχολεία της Ραλλείου στη Τζαβέλλα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος δεν μπορεί παρά να ρίχνει μια λοξή ματιά στον Πειραιά τις διεργασίες στην πολιτική σκηνή του οποίου άλλωστε πάντα παρακολουθεί από κοντά.
Ως εκ τούτου, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος μπορεί να λογίζεται άνετα υπουργός από τον Πειραιά και να κάλυπτε, έστω και με αυτό τον τρόπο, το πολιτικό-γεωγραφικό κενό που επισπεύδοντες «γκρινιάρηδες» ανακάλυψαν.

eep logo