Το «ναυάγιο» του ΚΙΝΑΛ στον Πειραιά

titanic navagio

Το ΚΙΝΑΛ έχει φυσικά τα προβλήματά του, αφού πιέζεται από τα αριστερά του από τον «μετασχηματισμό» που σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια μεγάλη προοδευτική παράταξη, αλλά και από τα δεξιά του από την κυβερνητική ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας, η οποία σε μεγάλο βαθμό απηχεί εκσυγχρονιστικές απόψεις και πολιτικές που το ΠΑΣΟΚ παλιότερα εφάρμοσε ή προσπάθησε να εφαρμόσει.

Υπάρχουν όμως και τα μικρότερα, αλλά πολύ σημαντικά, περιφερειακά προβλήματα. Στον Πειραιά, για παράδειγμα, η εικόνα του ήταν απογοητευτική. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Α΄ Πειραιά σημείωσε τη χαμηλότερη επίδοση σε όλη την Ελλάδα! Αλλά και στη Β΄ Πειραιά, όπου το ψηφοδέλτιο ήταν πιο ενισχυμένο, σημείωσε την τρίτη χειρότερη επίδοση σε όλη τη χώρα.

Η μεγάλη εικόνα, οι θριαμβολογίες για την αύξηση του ποσοστού σε σχέση με τις ευρωεκλογές κατά 0,4 ποσοστιαίες μονάδες (όταν την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε το ποσοστό του κατά 8 μονάδες) δεν αντιστοιχούν με την «ξεροκέφαλη» πραγματικότητα. Και στη «μικρή» εικόνα του Πειραιά, η απόλυτη αποτυχία.
Την ώρα που η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ επιλέγει να ακολουθήσει την ίδια πορεία και μάλιστα να εκδιώξει όποιον διαφωνεί με αυτήν. Η εξέλιξη των πραγμάτων σε αυτή την περίπτωση, μόνο ελπιδοφόρα δεν μπορεί να θεωρηθεί για τον άλλοτε κραταιό χώρο της κεντροαριστεράς…

eep logo