Ο άθλος του Ιωνικού Νίκαιας και οι άνθρωποι δίπλα του

giannakis ionikos

Ο Ιωνικός Νίκαιας είναι ένα προσφυγικό, μάλλον συνοικιακό σωματείο, που είχε στο ποδόσφαιρο καταφέρει κάποιες φορές να φτάσει και να έχει αξιοπρεπή παρουσία στην πρώτη κατηγορία, αλλά στο αθλητικό γίγνεσθαι ξεχώρισε κυρίως λόγω της ομάδας του στο μπάσκετ.

Βλέπετε, πέραν των άλλων πολύ καλών παικτών που βοηθούσαν στην δεκαετία του ’70 την ομάδα να βρίσκεται με άνεση στην Α1 της εποχής, στον Ιωνικό πρωτόπαιξε μπάσκετ, μεγαλούργησε κι έκανε όλο τον κόσμο να μιλάει γι΄ αυτόν το μεγαλύτερο ταλέντο του ελληνικού μπάσκετ (πριν τον Γιάννη Αντετοκούμπο) ο τεράστιος Παναγιώτης Γιαννάκης. Με αυτόν ήδη στην βασική πεντάδα της ανδρικής ομάδας από τα 13-14 του χρόνια (!) ο Ιωνικός είχε γίνει το φόβητρο των μεγάλων ομάδων της εποχής, του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και αργότερα του Άρη και του ΠΑΟΚ.

Τα χρόνια πέρασαν, η ομάδα για ένα μεγάλο διάστημα βολόδερνε σε μικρότερες κατηγορίες, η λάμψη ξεθώριασε. Η λάμψη, αλλά όχι η Ιστορία. Γιατί το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός, αν όχι για όλο τον Πειραιά, οπωσδήποτε για τη Β΄ Πειραιά την περσινή σεζόν ήταν η επιστροφή του Ιωνικού Νίκαιας εκεί που ανήκει, στη μεγάλη κατηγορία, στην Α1.

Μια ομάδα γύρω από τον Πρόεδρο Σταύρο Ελληνιάδη, τον παλιό διεθνή play maker του Πειραϊκού και του Ολυμπιακού και μετέπειτα επιτυχημένο μάνατζερ σε διάφορες ομάδες, αλλά και την ίδια την εθνική ομάδα, έφεραν τον Ιωνικό στην Α1. Πέρα από τα οικονομικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσει και τα οποία ελπίζεται ότι θα αντιμετωπιστούν μέσω χορηγιών και συνετής διαχείρισης, ένα μεγάλο πρόβλημα είναι το λεγόμενο «γηπεδικό». Που θα παίζει η ομάδα;

Ο βουλευτής της Β΄ Πειραιά με τη ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος ανέλαβε την πρωτοβουλία να συναντήσει μια σειρά παραγόντων της ομάδας, όπως τον Πρόεδρό της, το μέλος του ΔΣ Θάνο Πάλλη, αλλά και τον προπονητή που ανέδειξε τον Παναγιώτη Γιαννάκη, τον Βύρωνα Κρίθαρη, προσπαθώντας να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης.

Ως προσωρινή λύση φαντάζει το κλειστό γήπεδο του Παλαιού Φαλήρου, αλλά όπως δικαίως σημειώνει σε ανάρτησή του στο facebook ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, το στοίχημα είναι να παίζει η ομάδα σε γήπεδο της Β΄ Πειραιά. Ήδη υπάρχουν ιδέες αναβάθμισης του γηπέδου του «Πλάτωνα». Μια πανστρατιά φορέων και επιχειρηματιών της περιοχής μπορεί να βοηθήσει ώστε η ομάδα να στεργιώσει στην Α1.

ΥΓ
Τελευταίο, αλλά όχι έσχατο, το γεγονός ότι ο Ιωνικός δίνει σε ένα άλλο μεγάλο ταλέντο του ελληνικού μπάσκετ που έκανε μεν μεγάλη καριέρα, αλλά αδίκησε κατά καιρούς και τον εαυτό του, να επιστρέψει στην Α1. Ο Big Sofo,ο Σοφοκλής Σκοτσιανίτης, θα φοράει την επόμενη σεζόν την γαλανόλευκη φανέλα του Ιωνικού!

Pin It

eep logo