Στο Λιμενικό με Πανελλαδικές!

limeniko mnhmeio

Για πρώτη φορά εισάγονται μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων υποψήφιοι στο Λιμενικό Σώμα, κατά τα πρότυπα των άλλων Στρατιωτικών Σχολών.

Πρόκειται για μια πραγματική μεταρρυθμιστική τομή, που διασφαλίζει το αδιάβλητο της εισαγωγής στο Λιμενικό Σώμα και η οποία πρέπει να πιστωθεί στην προηγούμενη κυβέρνηση, ιδιαίτερα όμως πρέπει να πιστωθεί στον Χρήστο Λαμπρίδη, πρώην Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας και Ναυτιλιακής Πολιτικής, που θεώρησε τη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση προσωπικό του στοίχημα. Εργάστηκε γι΄ αυτό μεθοδικά, το πάλεψε και τελικά το κέρδισε το στοίχημα!

Κι ως εκ τούτου, έχει κάθε δικαίωμα ο Χρήστος Λαμπρίδης να αισθάνεται διακαιωμένος, όπως άλλωστε σημειώνει στην προσωπική του σελίδα στο facebook:

«Επιτρέψτε μου σήμερα να είναι και για μένα μια μέρα περηφάνιας και δικαίωσης, με την ανάρτηση των αποτελεσμάτων των επιτυχόντων στις Πανελλαδικές εξετάσεις, που περιλαμβάνουν τους πρώτους εισακτέους στο Λιμενικό Σωμα μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων, για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ!
Η Εισαγωγή στο Λιμενικό Σώμα μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων, στο πρότυπο των άλλων στρατιωτικών σχολών και της ΕΛ.ΑΣ., καθιερωθηκε με το Νόμο 4504/17 από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας επί κυβερνησης ΣΥΡΙΖΑ!
Μπήκε οριστικό τέλος στο υφιστάμενο σύστημα κατάταξης στο Λ.Σ., που εφαρμόστηκε επί δεκαετίες, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις σε κάθε διαγωνισμό.
Ως Αξιωματική Αντιπολίτευση το διεκδικούσαμε και ως Κυβέρνηση δεσμευτήκαμε και κάναμε πράξη ένα σύστημα δικαιότερο και πλήρως αδιάβλητο .
Η σημαντικότατη αυτή μεταρρύθμιση αποτελούσε επίσης πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λ.Σ.
Εξασφαλίζεται σταθερή ροή εισαγωγής που θα καλύπτει -κατά το δυνατό- τα κενά σε έμψυχο δυναμικό του Λ.Σ.
Η διαφάνεια και η αξιοκρατία στην εισαγωγή νέων στελεχών στο Λιμενικό Σώμα -Ελληνική Ακτοφυλακή εδραιώνονται, όπως αρμόζει στο Σώμα, στην Πατρίδα και στα νέα παιδιά που θα πραγματοποιήσουν την επιθυμία τους αποκλειστικά με την προσπάθεια που κατέβαλλαν να πέτυχουν το σκοπό τους, χωρίς αθέμιτα μέσα, με γνώμονα την θέληση τους.
Εύχομαι από καρδιάς σε όλα τα παιδιά που σήμερα άνοιξαν έναν καινούριο δρόμο στη ζωή τους, με την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, να έχουν καλή πορεία στις σπουδές τους και πάντα να διεκδικούν με όλες τις δυνάμεις τους για να αποκτούν ότι τους αξίζει και να κατακτούν κάθε τι που ονειρεύονται».

 

Pin It