Μάχη για την καθημερινότητα!

dp kath 1

Αποτελεί κοινό τόπο ότι αν ένας τομέας στον οποίο έμεινε σχετικά πίσω η Δημοτική Αρχή Πειραιά κατά την προηγούμενη θητεία της , αυτός είναι η λεγόμενη «καθημερινότητα».

dp kath 3

Την ώρα που καταστρώνονταν μεγάλα στρατηγικά σχέδια, πολλά εκ των οποίων ήδη υλοποιούνται, όπως για παράδειγμα η ΟΧΕ των 85 εκατομμυρίων, η αποπεράτωση και λειτουργία του Πύργου-φάντασμα ή η ανάπλαση του Τουρκολίμανου, στο μέτωπο της καθημερινότητας διαπιστώνονταν σημαντικές καθυστερήσεις. Η αποκομιδή των απορριμμάτων, η φροντίδα του λίγου πράσινου που υπάρχει στην πόλη, τα πεζοδρόμια και οι πλακοστρώσεις ήταν – και σε μεγάλο βαθμό παραμένουν – τα σημεία στα οποία εντοπίζονται τα προβλήματα.

dp kath 5

dp kath 5


dp kath 8

Έτσι, εύλογα, η δημοτική αρχή Μώραλη, από τον πρώτο μήνα της νέας της θητείας, δείχνει έμπρακτα να ρίχνει το βάρος σε αυτόν τον τομέα. Εξ ου και η φυσική παρουσία του ίδιου του δημάρχου, Γιάννη Μώραλη σε μια σειρά από παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, σε διάφορες γειτονιές του Πειραιά.

dp kath 10

Βέβαια, καλή και επαινετή η προσπάθεια αυτή της δημοτικής αρχής. Στον τομέα της καθημερινότητας όμως, ιδίως σε ότι αφορά την καθαριότητα αλλά και την προστασία των δημόσιων χώρων, η ευθύνη βαραίνει και τους πολίτες. Θα μπορούσε να πει κανείς, κυρίως τους πολίτες!

dp kath 9

Αν ο καθένας από μας δεν σέβεται και δεν προστατεύει την πόλη και τους χώρους όπου ζει καθημερινά, καμιά δημοτική αρχή, όσο τέλεια κι αν είναι, δεν θα μπορέσει να βελτιώσει την καθημερινότητά μας…

Pin It