Οι «κήποι» στο Νομισματικό Μουσείο

khpoi gavrilakh 2

Η Ειρήνη Γαβριλάκη είναι γνωστή από το επιστημονικό της έργο ως αρχαιολόγος. Μας συστήθηκε τα τελευταία χρόνια με τα μυθιστορήματα που γράφει και ως ικανή λογοτέχνης.
Το τελευταίο της βιβλίο «κήποι» παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Ρέθυμνο, στο Σπίτι του Πολιτισμού με τεράστια επιτυχία για τα δεδομένα της πόλης. Τώρα οι εκδόσεις 24γράμματα το παρουσιάζουν το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στην Αθήνα, στο Νομισματικό Μουσείο.

Εκείνο που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι η συγγραφέας είναι Πειραιώτισσα. Τέλειωσε τη Γαλλική Σχολή του Πειραιά πριν φύγει για σπουδές. Ενώ ο αδελφός της Μάρκος Γαβριλάκης είναι μέλος της ομάδας αποφοίτων του 2ου Γυμνασίου Αρρένων – απόφοιτοι 1980.

Στην εκδήλωση του Σαββάτου, χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γιώργος Κακαβάς, διευθυντής του Νομισματικού Μουσείου.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Ελένη Γεροντάκου, αρχαιολόγος, Νίνα Κουλετάκη, συγγραφέας και Γιώργος Κόκκινος, ιστορικός, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Συντονίζει η Στέλλα Παπαδοπούλου, δημοσιογράφος-παρουσιάστρια και διαβάζει η Νταίζη Σεμπεκοπούλου, ηθοποιός.
Συμμετέχουν οι εικαστικοί: Αναστασία Γιοβανόγλου, Σταύρος Κακλιδάκης και Φαίδων Καλλιτσουνάκης. Η μουσική επένδυση είναι της Ελένης Δραμιτινού και η ηχοληψία του Αλέξη Γκίκα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Έχετε σκεφτεί τη ζωή σας ή τη ζωή αυτών που συναντήσατε στη ζωή σας σαν έναν κήπο; Έναν κήπο φροντισμένο ή αφρόντιστο, ολάνθιστο και φιλόξενο ή ξερό και παρατημένο;
Το βιβλίο Κήποι της Ειρήνης Γαβριλάκη που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις 24γράμματα, προτείνει μια περιήγηση σε τέτοιους κήπους - ανθρώπους και μιλά για κήπους που υπήρξαν χώροι συναντήσεων, σκέψης, ξεκούρασης, συναισθημάτων. Κήποι - πεδία συνεύρεσης με ήρωες ή τέρατα, όλα υλικά για την κατασκευή του εαυτού μας. Σε αυτούς τους κήπους ενεργοποιούνται οι αισθήσεις. Τα χρώματα, οι μυρωδιές, η αφή των λουλουδιών, οι γεύσεις των φρούτων και των βοτάνων είναι το υλικό δομής μας, αλλά και αυτό που μας συνδέει με τους άλλους.

eep logo