Αγώνας για τον ιστορικό «Αργοναύτη»!

argonaftis logo

Ο «Αργοναύτης», είναι μεν ένα από τα πολλά συνοικιακά αθλητικά σωματεία του Πειραιά (άλλωστε η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά είναι η μεγαλύτερη της χώρας), τον οποίο ίδρυσαν οι πολλοί Δωδεκανήσιοι που κατοίκησαν την ευρύτερη περιοχή του Χατζηκυριάκειου και της Καλλίπολης, αλλά έχει και ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Είναι η ομάδα η οποία τη δεκαετία του ΄60 έβγαλε μια σπουδαία φουρνιά ποδοσφαιριστών με κορυφαίο και πιο γνωστό βεβαίως, τον μεγάλο Γιώργο Δεληκάρη.

Με τα χρόνια πάντως, από εκεί που έπαιζε στη Β’ Εθνική, κατρακύλησε στις ερασιτεχνικές και πλέον τοπικές κατηγορίες και απειλήθηκε – αν δεν απειλείται ακόμη- με ουσιαστική διάλυση. Έφτασε να κατεβαίνει να παίξει στη Β΄ Τοπική Κατηγορία Πειραιά, χωρίς να μπορεί να συμπληρώσει 11άδα…

Το τελευταίο διάστημα πάντως μια ελπίδα διάσωσης της ιστορικής αυτής ομάδας αχνοφαίνεται στον ορίζοντα. Νέοι επαγγελματίες και επιστήμονες ανέλαβαν και συγκρότησαν ένα νέο Διοικητικό Συμβούλιο που δείχνει τη διάθεση να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα να σωθεί ο «Αργοναύτης».
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούν οι:

Πρόεδρος: Ελευθέριος Φραγκίσκος
Αντιπρόεδρος Α’: Ιωάννης Στεφάνου
Αντιπρόεδρος Β’: Μηνάς Περάματζης
Γενικός Γραμματέας / Ταμίας: Ηλίας Παπαδόπουλος
Ειδικός Γραμματέας: Ζαχαρίας Μιχαλόπουλος
Γενικός Αρχηγός Α’: Γιώργος Καλαφατάς
Γενικός Αρχηγός Β’: Φώτης Μενούχος
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Γιώργος Τράπαλης
Μέλη: Ευστάθιος Συρίγος, Ιωάννης Δήμας, Μιχάλης Κουτσογιαννάκης, Νότα Σοφίου
Αναπληρωματικό μέλος: Σταύρος Σκάρος

Από ότι πληροφορείται δε το Portnet, το ΔΣ επεξεργάζεται ιδέες για να αναζωογονηθεί ο Σύλλογος. Μια από αυτές είναι η λειτουργία Ακαδημίας, που θα μπορούσε έτσι, στηριγμένη στα παιδιά της γειτονιάς –και όχι μόνο – να τροφοδοτήσει μελλοντικά την πρώτη ομάδα του «Αργοναύτη».

Μια ιδέα: Είναι γνωστό ότι ο μεγάλος Γιώργος Δεληκάρης είναι αυτό που λέμε ένας «δύσκολος» άνθρωπος. Θα ήταν υπέροχο, αλλά μάλλον ανέφικτο, να δεχθεί να εμπλακεί στην προσπάθεια σωτηρίας της ομάδας που τον ανέδειξε. Θα ήταν όμως υπέροχο να μπορούσε κανείς να τον πείσει και να δώσει ως «αντίδωρο» στον «Αργοναύτη» το όνομά του για τις Ακαδημίες του Συλλόγου.

Φανταστείτε: Ακαδημίες Αργοναύτη – Γ.Δεληκάρης! Δεν θα ήταν καταπληκτικό;

eep logo