Διπλό πειραϊκό αντίο: στον Αντώνη και τον Κυριάκο…

peiraikh souroupo

Ο Αντώνης Φουστέρης ήταν μια ιστορική φυσιογνωμία του Πειραιά. Ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, από τα πιο «χαμηλόφωνα» στελέχη του πανίσχυρου κυβερνώντος κόμματος της δεκαετία του ’80 με μια σπάνια ευγένεια, που αν και εύκολα μπορούσε ποτέ δεν διεκδίκησε κορυφαία αξιώματα. Δεν είναι τυχαίο ότι προτίμησε να ασχοληθεί και να βοηθήσει, χωρίς καμία «πολιτική ανταμοιβή», ούτε καν τέτοιου τύπου προσδοκία, την πρωτοπόρα τότε ΕΚΙΤΕΠ.
Έφυγε διακριτικά, όπως έζησε κι ο Πειραιάς τον αποχαιρετά την Δευτέρα στις 4 το απόγευμα από τον Ι. Ν. του Αγίου Σπυρίδωνα.

Δυο ώρες αργότερα, στις 6, πάλι από τον Άγιο Σπυρίδωνα, θα πούμε το «ύστατο χαίρε» φίλοι και γνωστοί στον γιατρό Κυριάκο Καλογεράκο. Τον «Κούλη», για τους φίλους του, γιατρό, διευθυντή στο «Μεταξά», πρώην υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά της ΝΔ, παλιό ΟΝΝΕΔίτη, που όλοι, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθετήσεως θυμούνται απλώς ως το «καλύτερο παιδί» της γενιάς των μαθητών του ’70.

Μια διπλή απώλεια για την πόλη και το λιμάνι. Μια μεγάλη λύπη για όσους είχαν την τύχη , σε διαφορετικούς χρόνους και χώρους, να τους γνωρίσουν.
Ας είναι ελαφρύ…

Ν.Α.

eep logo