«Κατάχρηση εξουσίας» σε σχολείο!

astynomia peripoliko

Η καταγγελία είναι πολύ σοβαρή, από σοβαρότατη και απολύτως αρμόδια πηγή και αφορά «εισβολή» αστυνομικών σε σχολείο, «ανακρίσεις» καθηγητών και μαθητών εν ώρα λειτουργίας του και τελικά σύλληψη με τη διαδικασία του αυτόφωρου καθηγητή!

Τα παραπάνω έλαβαν χώρα σε σχολείο του Περάματος την Πέμπτη, μετά από καταγγελία γονέα. Αυτό-καθαυτό το περιστατικό που προκάλεσε την επέμβαση της Αστυνομίας είναι περίεργο, αν και επί της ουσίας του γεγονότος το Portnet δεν μπορεί και δεν θέλει να έχει άποψη.

Συγκεκριμένα, μια μαθήτρια Γυμνασίου είχε τραυματιστεί λίγο στο φρύδι της και ο καθηγητής της - άστοχα ίσως - της είπε: «Δεν πειράζει, είσαι σέξι». Η μαθήτρια ενημέρωσε τον πατέρα της και από εδώ αρχίζουν τα απαράδεκτα της ιστορίας. Ο πατέρας, εμφανώς σε μη νηφάλια κατάσταση, όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες, πήγε στο σχολείο και προπηλάκισε τον καθηγητή. Το ακόμη χειρότερο είναι ότι καθώς είχε ενημερώσει εκ των προτέρων την Αστυνομία, οκτώ (!) αστυνομικοί με δύο περιπολικά κατέφτασαν στο σχολείο και χωρίς την άδεια του Διευθυντή, άρχισαν ανακρίσεις καθηγητών, μαθητών αλλά και γονέων, που καθώς είχαν ενημερωθεί κατέφθαναν. Το αποτέλεσμα ήταν ο πατέρας της μαθήτριας και ο καθηγητής να αλληλομηνυθούν και να οδηγηθούν στο Τμήμα, όπου κρατήθηκαν όλη τη νύχτα!

Όπως μας εξήγησαν καλοί γνώστες της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ακόμη και σε περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης, υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο διαδικασιών που ακολουθείται, πρωτίστως για να προστατευθεί ο μαθητής ή η μαθήτρια. Στην προκειμένη περίπτωση, η εισβολή των αστυνομικών και η μετατροπή του σχολείου σε ανακριτικό γραφείο, εξέθεσαν στη σχολική κοινότητα – πρώτα από όλα – την ίδια τη μαθήτρια. Επιπλέον, η κλήση της αστυνομίας όταν υπάρχει λόγος, γίνεται πάντοτε, σύμφωνα με τις διατάξεις του υπουργείου Παιδείας, μόνο από τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας. Στην προκειμένη περίπτωση, ο Διευθυντής όχι μόνο δεν κάλεσε την Αστυνομία, αλλά αιφνιδιάστηκε και χρειάστηκε να απευθυνθεί στους ανωτέρους του, οι οποίοι με τη σειρά τους επικοινώνησαν με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η Γενική Γραμματεία του οποίου τελικά έδωσε εντολή να αποχωρήσουν αμέσως οι αστυνομικοί – αν και το κακό, η έκθεση δηλαδή μαθήτριας και καθηγητή, είχε ήδη γίνει.

Υπάρχει ένα τρίτο ερώτημα, πώς και για ποιο λόγο, όχι μόνο αξιολογήθηκε το περιστατικό ως σοβαρό, που έχρηζε άμεσης αστυνομικής παρέμβασης, αλλά διατέθηκε μια τόσο σημαντική δύναμη. Εδώ εικασίες μόνο μπορούν να γίνουν. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η πολιτική του ηγεσία είναι βέβαιον ότι αντιλαμβάνονται το λόγο της σπουδής της αστυνομίας, ιδίως όταν μιλάμε για τη συγκεκριμένη περιοχή.

Pin It