Άδωνις ο συναινετικός!

adonis shmaia

Στα πρόσφατα εγκαίνια των ναυπηγείων του Νεωρίου Σύρου, που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την ολοκλήρωση της μεταβίβασης της επιχείρησης στην ΟΝΕΧ, αναμφισβήτητα έκλεψε την παράσταση ο Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως και να το κάνουμε, δεν βλέπει κανείς κάθε μέρα εργαζομένους (αλλά και πολιτικούς, επιχειρηματίες, κλήρο και τοπική αυτοδιοίκηση) να επαινούν και να καταχειροκροτούν έναν υπουργό, γιατί ολοκλήρωσε μια ιδιωτικοποίηση. Μέχρι πριν λίγα χρόνια, ο κανόνας ήταν η ακριβώς αντίθετη εικόνα: διαμαρτυρίες, διαδηλώσεις και απεργίες κατά μιας ιδιωτικοποίησης.

Προφανώς τα πράγματα έχουν αλλάξει, η κοινωνία έχει συνειδητοποιήσει ότι δουλειές – και αρκετές φορές καλοπληρωμένες – δεν μπορεί να εγγυηθεί ο δημόσιος, αλλά ο ιδιωτικός τομέας. Άλλωστε και η συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση, με την ίδια εταιρεία και τους ίδιους ακριβώς όρους, επί ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε.

Το γεγονός αυτό ακριβώς, έδωσε και τη δυνατότητα στον υπουργό Ανάπτυξης να εμφανιστεί συναινετικός και να υποστηρίξει ότι με την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης, υπηρέτησε μια πολιτική που είχε κυβερνητική συνέχεια. «Έκανε κάποια πράγματα ο ΣΥΡΙΖΑ, κάναμε κάποια πράγματα και εμείς», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Και ορισμένοι δημοσιογράφοι που ήταν παρόντες, θυμήθηκαν ότι και για το Ελληνικό (όπου πότε επιτέλους θα μπουν μπουλντόζες και θα ξεκινήσει το έργο;) ο Άδωνις πάνω-κάτω τα ίδια λέει: «Είναι κακό το πρότζεκτ; Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι καλό το πρότζεκ; Πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει. Εγώ, στο Ελληνικό, το master plan του ΣΥΡΙΖΑ υλοποιώ».

Και κάπως έτσι, τρολάροντας έστω και λίγο, ο Άδωνις Γεωργιάδης αποδεικνύεται και συναινετικός πολιτικός!

eep logo