Αχ Νίνα...

kasimati nina

Το σύνθημα " Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι" ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένο μεταξύ όλων των αριστερών νεολαιών την ταραγμένη δεκαετία του '80. Μετά την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου ,το 2008 ,το σύνθημα (που το χρησιμοποιούσαν πλέον μόνο αριστερίστικα γκρουπούσκουλα) ξανακούστηκε ιδιαίτερα δυνατά- ακόμη και μέλη του ΠΑΣΟΚ το φώναζαν τις ταραγμένες εκείνες μέρες.

Παρότι σαφέστατα άδικο ( δεν είναι όλοι οι μπάτσοι γουρούνια και δολοφόνοι, όπως δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι ρουφιάνο , όλοι οι πολιτικοί διεφθαρμένοι ή όλοι οι εργολάβοι απατεώνες) το σύνθημα διατήρησε μιαν ιδιότυπη " πολιτική νομιμοποίηση".

Αν επικαλείτο αυτή την ιστορική του διαδρομή και την υπέρμετρη κάποιες φορές αστυνομική βία κατά την φετινή επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη η Νίνα Κασιμάτη, που το χρησιμοποίησε στη σελίδα της στο Facebook,θα ήταν ίσως δικαιολογημένη. Το ότι το απέδωσε σε" άστοχο αστεισμό" κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Ο πολιτικός δικαιούται να κάνει λάθη, αλλά και να υπερασπίζεται έστω υπερβολικές τοποθετήσεις του.

Και φυσικά επειδή μιλάμε για πολιτικές στάσεις αυτές δεν αντιμετωπίζονται με αγωγές όπως ακούγεται ότι υποβάλλουν κατά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ της Β Πειραιά, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι εθίγησαν από την ανάρτηση της Νίνας Κασιμάτη.

eep logo

ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ