Που χάθηκε αυτή η ψυχή;

repousi maria

Η πρόσφατη αγοραία επίθεση του Παύλου Πολλάκη στον Κώστα Σημίτη προκάλεσε την αντίδραση των Ν. Μπίστη, Π. Παναγιώτου και Αντ. Λιάκου, στελεχών της «Γέφυρας» που συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ για τον μετασχηματισμό του, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εύλογο, υπουργός της τελευταίας κυβέρνησης Σημίτη ο πρώτος, πρόεδρος της ΕΡΤ επί σειρά ετών ο δεύτερος, στέλεχος του ΟΠΕΚ (της «δεξαμενής σκέψης» των εκσυγχρονιστών) στο παρελθόν. Την προσωπική τους διαδρομή τίμησαν (;) με αυτή την απάντηση.

Από την άλλη παρατηρεί κανείς ότι δεν υπήρξε καμία αντίδραση της Μαρίας Ρεπούση, στελέχους της «Γέφυρας», στον κύκλο των «εκσυγχρονιστών» κατά το παρελθόν και στενά συνδεδεμένη, επιστημονικό – πολιτικά με τον επίσης ιστορικό Αντ. Λιάκο.

Βέβαια, η πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ διατηρεί και στενές σχέσεις με τα «αριστερόστροφα» στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά, που όπως έχει ξαναγράψει το Portnet (και επιβεβαιώθηκε από πολλά τοπικά στελέχη) επιλέγουν στην διαδικασία της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ, που επιδιώκει η υπό τον Αλ. Τσίπρα ηγεσία, να απαντήσουν με «αριστερή» διεύρυνση τοπικά. Ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να στοιχηθεί πίσω από τους «εκσυγχονιστές», παρότι μαζί προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ. Πόσο μάλλον που η δεύτερη θέση που κατέλαβε στην Α’ Πειραιά στις τελευταίες εκλογές, πίσω από τον Θ. Δρίτσα, ξεπερνώντας πρώην βουλευτές και ιστορικά στελέχη, εκτιμάται ότι μπορεί να αποτελέσει προίκα για το μέλλον.

Κάπως έτσι η Μ. Ρεπούση «χάθηκε» διακριτικά, ακολουθώντας, ως συνήθως, μια προσωπική στρατηγική. Ή πάλι, κάπως έτσι ο Παύλος Πολλάκης με το ύφος του κατάφερε να κάνει μεν για άλλη μια φορά άνω – κάτω τον ΣΥΡΙΖΑ και τα απόνερα αυτής της αναταραχής να φτάσουν μέχρι το λιμάνι…

eep logo