Συνάντηση Κορυφής!

stelliatos papandreou

Ο τίτλος ξεγελά και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Διότι κορυφή στο είδος του, δεν είναι αυτός που θα σκεφτούν οι περισσότεροι, ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά ο συνομιλητής του Αντώνης Στελιάτος.
Ομιλητές και οι δυο (όπως και πολλοί άλλοι μεταξύ των οποίων και ο υπ.Ναυτιλίας Θ.Δρίτσας) σε συνέδριο που οργανώθηκε στην Πάτρα το Σάββατο για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Πελοποννήσου, συναντήθηκαν και όπως φαίνεται από τη φωτογραφία συνομίλησαν φιλικά.
Η διαφορά τους είναι ότι ενώ και οι δύο έπαιζαν εντός έδρας, ο λόγος τους είχε διαφορετική βαρύτητα. Κεφαλλονίτης ο Πρόεδρος των ιδιοκτητών επαγγελματικών σκαφών, γνωρίζει καλά και από πρώτο χέρι τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει ο ναυτιλιακός τουρισμός, στα νησιά του Ιονίου, σε όλη τη δυτική Ελλάδα και φυσικά τη Πελοπόννησο. Η επαγγελματική του επιτυχία άλλωστε το πιστοποιεί.
Κάτι που δεν μπορεί να υποστηρίξει κανείς με θέρμη για τον πρώην πρωθυπουργό. Εντός έδρας έπαιζε κι αυτός (εκλεγόταν βουλευτής επί σειρά ετών στην Αχαΐα), αλλά όταν μιλάει για την ανάγκη δημιουργίας ενός κράτους με κανόνες διαφάνειας, ως αναπτυξιακό μοχλό της χώρας, όπως υποστήριξε στο Συνέδριο, θα έπρεπε να αναζητήσει πρώτα από όλα ο ίδιος τα αίτια της προσωπικής πολιτικής αποτυχίας του να εφαρμόσει όσα λέει, και να κάνει την αυτοκριτική του πριν αρχίσει να αναζητά «σκοτεινές δυνάμεις» που δήθεν έφταιξαν.
Άλλωστε ο επιχειρηματίας Στελλιάτος είναι αυτοδημιούργητος, ενώ ο πολιτικός Παπανδρέου, απλώς έκλεισε μια οικογενειακή πολιτική «επιχείρηση» που μετρούσε έναν αιώνα και τρεις γενιές. Υπάρχουν σοβαρές διαφορές..

eep logo