Ποιος θα είναι ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού;

dhmotiko theatro peiraia

Παρά τα όσα κυκλοφορούν, ιδίως στους καλλιτεχνικούς κύκλους και παρά τα όσα αφήνονται να διαρρεύσουν, απάντηση στο ερώτημα «Ποιος θα είναι ο επόμενος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά» κανείς δεν μπορεί να δώσει μετά βεβαιότητος. Και αυτό γιατί ακόμη δεν είναι καν γνωστά τα ονόματα που θα συγκροτήσουν την εκ του νόμου προβλεπόμενη τριμελή επιτροπή, η οποία θα επιλέξει τον επόμενο Καλλιτεχνικό Διευθυντή. Το ποιοι θα συναπαρτίσουν την συγκεκριμένη επιτροπή αναμενόταν το απόγευμα της Παρασκευής.

Σημειώνεται ότι, όπως προβλέπεται εκ του νόμου, ο ΟΠΑΝ (στη δικαιοδοσία του οποίου υπάγεται η λειτουργία του Θεάτρου) συγκροτεί μια ανεξάρτητη επιτροπή από πρόσωπα εγνωσμένου κύρους, η οποία αξιολογεί τις όποιες υποψηφιότητες και καταλήγει μέσα σε ένα διάσημα 20-25 ημερών στο πρόσωπο που αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημοτικού. Αυτή άλλωστε ήταν η διαδικασία που τυπικά ακολουθήθηκε και στις δυο προηγούμενες επιλογές καλλιτεχνικού διευθυντή, του Τάκη Τζαμαργιά και του Νίκου Διαμαντή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Portnet πάντως, στα γραφεία του ΟΠΑΝ έχουν συσσωρευτεί σχεδόν 50 βιογραφικά ενδιαφερομένων για την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θεάτρου. Ορισμένα εξ αυτών θεωρούνται «βαριά», αλλά κάποια αποκλείονται εκ των προτέρων, αφού –καλώς ή κακώς – εκ του Καταστατικού προκύπτει ότι Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΘΠ μπορεί να είναι μόνο σκηνοθέτης ή θεατρολόγος – κι όχι πχ. μουσικός ή θεατρικός συγγραφέας.

Ας σημειωθεί εδώ πάντως, ότι δεν έχουν προκαλέσει καλή εντύπωση διάφορες διαρροές που φέρουν τον Α ή τον Β υποψήφιο δυνάμει βέβαιο επόμενο καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού.

eep logo