Μνήμη Γλέζου: Μία ιδέα από τον Πειραιά!

glezos fos

Αναμενόμενο ήταν το σύνολο του πολιτικού κόσμου να αποχαιρετήσει με θλίψη τον «πρώτο παρτιζάνο της Ευρώπης», όπως ο ίδιος ο Ντε Γκώλ είχε αποκαλέσει, τον Μανώλη Γλέζο, που έφυγε, πλήρης ημερών, την Δευτέρα το πρωί.

Δυστυχώς, η συγκυρία και τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας των πολιτών εμποδίζουν την πάνδημη προσέλευση στην κηδεία του, κάτι που ήταν αναμενόμενο.

Ένα ζευγάρι πειραιωτών πάντως, των οποίων ήταν κουμπάρος ο μεγάλος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, κατέθεσε στα social media μια ιδέα για να τιμήσουμε, έστω από μακριά, την μνήμη του Μανώλη Γλέζου.

Συγκεκριμένα η Δήμητρα Μαραγκουδάκη (γέννημα – θρέμμα πειραιώτισσα) κι ο (πολιτογραφημένος πειραιώτης) καθηγητής του ΕΜΠ Γιάννης Μηλιός μας καλούν στις 9 το βράδυ, σήμερα, αλλά και την μέρα της κηδείας του να βγούμε στα μπαλκόνια και εν μέσω τραγουδιών να φωνάξουμε «Αθάνατος»!
Στην μνήμη εκείνου που με την δράση του – και κυρίως το κατέβασμα μαζί με τον Λάκη Σάντα της σβάστικας από την Ακρόπολη – έγινε το σύμβολο της πατριωτικής αντίστασης κατά των κατακτητών.

 

eep logo