Αμερικάνικο: Πριν 30 χρόνια!

amerikaniko 1990

Πέρασαν κιόλας 30 χρόνια από τότε που ο Μιχάλης Τσατσάκης και οι συνεργάτες του δημιούργησαν το «Αμερικάνικο». Ένα μικρό street bar στη Φρεαττύδα, διακοσμημένο με παλιές διαφημίσεις και στοιχεία που παρέπεμπαν στη δεκαετία του ’50 και το rock n roll – ποιος ξεχνάει το τζουκ μποξ και την αντλία βενζίνης έξω από το μαγαζί; - με καταπληκτική μουσική, καθαρά ποτά και τρελό κέφι.

Το «Αμερικάνικο» έφτασε να γίνει σημείο αναφοράς για όλη την Αττική και must για την κοσμική Αθήνα, που άφηνε το Κολωνάκι για να κατέβει στη Φρεαττύδα. Μοντέλα, επιχειρηματίες, ακριβές μηχανές και κάμπριο αυτοκίνητα στριμώχνονταν στην ακτή Θεμιστοκλέους για πολλά χρόνια, χωρία παράλληλα να εκδιώκουν τους γηγενείς, φίλους και γείτονες του Πειραιώτη Μιχάλη. Τα χρόνια πέρασαν, οι μόδες άλλαξαν, επήλθε μοιραία η παρακμή και πριν λίγους μήνες το «Αμερικάνικο» σταμάτησε να λειτουργεί.

Πλέον άλλαξε η ιδιοκτησία και αν και ο κορωνοϊός σταμάτησε τις εργασίες που είχαν ξεκινήσει, πληροφορίες αναφέρουν πως δεν θα αργήσει να ξαναλειτουργήσει. Οπωσδήποτε σε μια άλλη εποχή, αλλά με φιλοδοξίες να ανταγωνιστεί την εποχή της δόξας του…