Περί δ.σ. του ΟΛΠ!

olp ktirio dioikisis

Μια και η συζήτηση για την άστοχη πρόταση της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ για παραίτηση του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη γενικεύτηκε και αρκετοί γνώστες της σχέσης της πόλης με το λιμάνι επικοινώνησαν με το Portnet για το θέμα, είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε.
Και να σημειώσουμε ότι, όντως, πριν την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ στην COSCO από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (σε απόλυτη αντίθεση με όσα υποστήριζε πριν το 2015), στο δ.σ. του ΟΛΠ ex officcio δεν συμμετείχε μόνο ο εκάστοτε δήμαρχος Πειραιά. Αλλά και ο εκάστοτε πρόεδρος του ΕΒΕΠ και εκ μέρους των εργαζομένων ο πρόεδρος των υπαλλήλων του ΟΛΠ και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ).
Στην μεταβίβαση εκείνη η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έλαβε καμία πρόνοια για την θεσμική εκπροσώπηση όλων των παραπάνω. Κι απλώς ο Στέργιος Πιτσιόρλας, τότε πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και μετέπειτα υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, όρισε εκ μέρους του δημοσίου μεταξύ άλλων και τον Γιάννη Μώραλη στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, «διασώζοντας» έτσι την αναγκαία διασύνδεση του θεσμικού Πειραιά με τον ΟΛΠ.

eep logo