Γεραπετρίτης προς Κατρούγκαλο, Παφίλη: Απαντήστε, αγαπητοί μου συμμαθητές!

gerapetritis vouli

Συγκλονιστικό το απόσπασμα ομιλίας του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη στη Βουλή αναφορικά με τα δημόσια Πρότυπα Σχολεία, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Παιδεία την Τετάρτη. Κάνει λόγο για χρέος στους δασκάλους του, που του άνοιξαν τον δρόμο για τη Νομική και την ακαδημαϊκή ζωή ενώ δεν είχε τους αναγκαίους πόρους.
Και καλεί τους συναπόφοιτούς του Θανάση Παφίλη του ΚΚΕ και Γιώργο Κατρούγκαλο του ΣΥΡΙΖΑ να θυμηθούν ότι στην Ιωνίδειο του Πειραιά φοιτούσαν παιδιά χαμηλών κοινωνικών τάξεων.

Απόσπασμα της ομιλίας Γεραπετρίτη στη βουλή για τα Πρότυπα Σχολεία:
«Έχω και ένα χρέος απέναντι στους δικούς μου δασκάλους. Είμαι προϊόν ενός πρότυπου σχολείου και δημόσιας εκπαίδευσης, είμαι και προϊόν της… ελίτ που παράγει ο τόπος. Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη που προέρχομαι από δημόσιο πρότυπο σχολείο, το Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολείο Πειραιά, που μου άνοιξε το δρόμο για τη Νομική και την ακαδημαϊκή ζωή. Είναι εκεί που είδα τι σημαίνει γνήσια παιδεία. Και εκεί δεν θα βρισκόμουν γιατί δεν είχα τους αναγκαίους πόρους. Δεν είχαμε τους πόρους. Αυτό μου άνοιξε το δρόμο. Η ιστορία αυτή είναι η ιστορία των ανθρώπων της δικής μου γενιάς, τους άνοιξε το δρόμο της κινητικότητας ενός καλύτερου μέλλοντος. Για να είμαστε σήμερα εδώ που βρισκόμαστε. Αν αυτή η διαδρομή με καθιστά ελιτίστικο προϊόν, το αποδέχομαι, αμφισβητώ τα κίνητρα εκείνων που θεωρούν ελίτ όσους ξεχώρισαν στο δημόσιο σύστημα παιδείας».
Απευθυνόμενος δε στην αντιπολίτευση και στην ονομαστική ψηφοφορία που επρόκειτο να ακολουθήσει είπε: «Θέλω να δω τον Θανάση Παφίλη και τον Γιώργο Κατρούγκαλο, συναπόφοιτους μου, να αισθάνονται το ίδιο επίπεδο ευγνωμοσύνης απέναντι στους καθηγητές του Ιωνιδείου γιατί εκεί ήταν παιδιά χαμηλών κοινωνικών τάξεων. Θέλω να ευχαριστήσω τους δασκάλους μου, μου έδωσαν ένα υπόδειγμα ζωής».

eep logo

ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ