«Πειραιάς για όλους»: Εκδήλωση για το Τουρκολίμανο

mikrolimano

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση, για την ακρίβεια ενημερωτική συζήτηση με τους κατοίκους, με αφορμή τα έργα στο Τουρκολίμανο, οργανώνει την Τετάρτη το απόγευμα στις 7, η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Πειραιάς για όλους». Σύμφωνα με την πρόσκληση, στη συζήτηση – που θα πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο Μίνωος, στη διασταύρωση με την Ναυάρχου Βότση – θα συζητηθούν θέματα όπως η πεζοδρόμηση τα τραπεζοκαθίσματα, η ηχορύπανση, τα αυθαίρετα και το πάρκινγκ.

Με τα έργα πλέον να έχουν ξεκινήσει με την κατεδάφιση κάποιων από τις πέργκολες και τη φιλοδοξία του χρόνου το καλοκαίρι το Τουρκολίμανο να έχει αλλάξει όψη και να αποτελεί πάλι υπερτοπικό προορισμό και σημείο αναφοράς, όπως για δεκαετίες ήταν, έχει πραγματικά ενδιαφέρον η πρωτοβουλία της δημοτικής κίνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Με τα έργα πλέον να έχουν ξεκινήσει με την κατεδάφιση κάποιων από τις πέργκολες και τη φιλοδοξία του χρόνου το καλοκαίρι το Τουρκολίμανο να έχει αλλάξει όψη και να αποτελεί πάλι υπερτοπικό προορισμό και σημείο αναφοράς, όπως για δεκαετίες ήταν, έχει πραγματικά ενδιαφέρον η πρωτοβουλία της δημοτικής κίνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί μια τέτοια πιλοτική αστική ανάπλαση σε ένα μέρος που είναι ταυτισμένο με την επιχειρηματικότητα και την διασκέδαση, αλλά ταυτόχρονα είναι κατοικημένο και για πολλά χρόνια είχε παραδοθεί σε μια άναρχη ανάπτυξη, όπου το κυνήγι υπερκερδών από τους επιχειρηματίες αλλοίωσαν την παραδοσιακή φυσιογνωμία της περιοχής και «πίεσαν» την κατοικία, θα έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία αν βρεθούν ευρύτερες συναινέσεις.

Μπράβο λοιπόν στο «Πειραιάς για όλους», με μια μικρή παρατήρηση: Γιατί και αυτή η δημοτική κίνηση επιμένει να λέει το Τουρκολίμανο, Μικρολίμανο;

eep logo