"Έφυγε" ο Κώστας Χρονόπουλος...

xronopoulos kostas

Ένα ακόμα στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τον χώρο της Β΄ Πειραιά έφυγε... Σαράντα μέρες μετά τον θάνατο του Γιώργου Χάσκα, "ταξίδεψε" κοντά στον παλιό φίλο του ένας από τους μακροβιότερους δημάρχους της Δραπετσώνας, ο Κώστας Χρονόπουλος.

Ο Κώστας Χρονόπουλος υπήρξε ένα από τα πρώτα και πιο πιστά μέλη του ΠΑΣΟΚ διαχρονικά.
Η δράση του ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη όπου σπούδασε νομικά. Εκεί γνώρισε και την Λέτα. Μαζί έκαναν δύο παιδιά, την Κική, δικηγόρο, και την Νατάσα. Η οικογένειά του καταγόταν από τα Καλάβρυτα. Είχε έρθει στην Δραπετσώνα μετά τον πόλεμο κι εγκαταστάθηκε αρχικά στα οικήματα των Λιπασμάτων.
Ο Κώστας Χρονόπουλος, γεννήθηκε το 1942.
Σπούδασε στην Θεσσαλονίκη κι ήταν εκεί σπουδάζοντας νομικά.
Ήταν γραμματέας στην ΕΔΗΝ, ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Διετέλεσε επί τρεις συνεχείς τετραετίες δήμαρχος Δραπετσώνας, εκλεγμένος από την συνεργασία Πασοκ-Συνασπισμού. Διετέλεσε επίσης Νομάρχης Ροδόπης.
Φυσικά υπηρέτησε το ΠΑΣΟΚ, κι εν συνεχεία το Κιναλ, από κάθε θέση ευθύνης που του ζητήθηκε σε νομαρχιακές ή τοπικές επιτροπές.
Είναι ο δήμαρχος που την δεκαετία του '90 προώθησε αποφασιστικά το θέμα της Ανάπλασης της βιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας Κερατσινίου. Στις θητείες του καταρτίστηκαν όλα τα σχέδια ανάπλασης, έκλεισαν τα λιπάσματα και δρομολογήθηκε ένα ελπιδοφόρο μέλλον για τις υποβαθμισμένες περιοχές του Πειραιά.

eep logo