Το μέλλον είναι gopafree!

gopa tsigarou

Στρατηγική συνεργασία Cigaret Cycle & AB Βασιλόπουλος για την ανακύκλωση αποτσίγαρων!

H μη κερδοσκοπική εταιρία Cigaret Cycle, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη συνεργασίας με την ΑΒ Βασιλόπουλος. Στόχος της συνεργασίας είναι κατά πρώτον η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση σχετικά με τους κινδύνους τους οποίους μπορούν να αποτελέσουν τα αποτσίγαρα για το περιβάλλον. Κατά δεύτερον, η συλλογή και η ανακύκλωση των αποτσίγαρων. Το πρωτοποριακό πρόγραμμα της Cigaret Cycle φέρει τον γενικό τίτλο #gopafree.

Η εταιρία ΑΒ Βασιλόπουλος αποδεικνύει έμπρακτα την περιβαλλοντική και κοινωνική ευαισθησία της υιοθετώντας το #gopafree. Το τμήμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΑΒ, ξεκίνησε την τοποθέτηση των ειδικών κάδων για την περισυλλογή των αποτσίγαρων στα κεντρικά γραφεία της αλυσίδας, που στεγάζουν περισσότερους από 800 εργαζόμενους. Η ΑΒ Βασιλόπουλος είναι η πρώτη εταιρεία στο λιανεμπόριο που ξεκινάει την πρωτοβουλία ανακύκλωσης αποτσίγαρων με την Cigaret Cycle.

Τα αποτσίγαρα τα οποία συγκεντρώνονται στους ειδικούς κάδους, συγκεντρώνονται και αποστέλλονται για την τελική διαδικασία ανακύκλωσης.

Η διαδικασία ανακύκλωσης, δηλαδή μετατροπής των αποτσίγαρων σε πρώτη ύλη πλαστικού (φίλτρα αποτσίγαρων) και λίπασμα (υπολείμματα χαρτιού και καπνού) κτλ., πραγματοποιείται σε εξειδικευμένες μονάδες ανακύκλωσης στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Γαλλία και στη Γερμανία.

Οι κάδοι της Cigaret Cycle κατασκευάζονται αποκλειστικά στην Ελλάδα με προδιαγραφές ISO και με την πρόβλεψη να αντέχουν σε δύσκολες περιβαλλοντικές και άλλες συνθήκες.

Η Cigaret Cycle θεωρεί ότι η συνεργασία αυτή με την ΑΒ Βασιλόπουλος θα είναι γόνιμη και θα αποτελέσει ένα αξιόλογο έμπρακτο παράδειγμα περιβαλλοντικής ευαισθησίας και κοινωνικής ευθύνης.