Και ο Άγιος φοβέρα θέλει – υπογράφεται η σύμβαση για την Αφαία!

afaia athina aigina

Ότι δεν έγινε δέκα χρόνια, γίνεται μέσα σε λίγες εβδομάδες. Ο λόγος για τον φωτισμό κατά τις νυκτερινές ώρες του ναού της Αφαίας στην Αίγινα. Η αρχή είχε γίνει με την επιστολή του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας Σταύρου Καλαμάκη στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν έμαθε το παρασκήνιο της υπόθεσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το οποίο γράφει τις τελευταίες μέρες το Portnet (δες εδώ και εδώ), «τα πήρε» και έδωσε αυστηρή εντολή σε υπουργείο Πολιτισμού και Περιφέρεια να προχωρήσει άμεσα το έργο.

Μετά την Περιφέρεια που έκανε λόγο για «δήθεν αντιδικία» με το υπουργείο και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη κινήθηκε και ανακοίνωσε ότι στις 18 Αυγούστου υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Γ.Πατούλη προκειμένου να επισπευσθεί η όλη διαδικασία.

Η Λίνα Μενδώνη πάντως, στην ανακοίνωσή της, δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για την καθυστέρηση για τη στάση της προηγούμενης Περιφερειάρχου Ρένας Δούρου.

Πέρα της μικροπολιτικής πάντως, η ουσία που παραμένει είναι ότι η θεσμική και η δημοσιογραφική πίεση έφεραν θετικά αποτελέσματα.-

Pin It