Κύμα αντιδράσεων για την Oil One!

oil one thalassa

Η απόφαση της κυβέρνησης να εγκρίνει την απόρριψη επεξεργασμένων αποβλήτων της Oil One απευθείας στη θάλασσα, προκαλεί κύμα αντιδράσεων από βουλευτές, φορείς και παράγοντες του Πειραιά και ιδίως της Β΄ Περιφέρειας.

Μεταξύ άλλων και ο υποψήφιος δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Παντελής Καμάς καταγγέλει τη συγκεκριμένη απόφαση. Ο οποίος προσθέτει και μια σημαντική λεπτομέρεια. Ότι «πέραν των υπαρκτών κινδύνων για το Θαλάσσιο Περιβάλλον που περιλαμβάνει η τροποποίηση που εγκρίθηκε, στην πραγματικότητα, αποτυπώνει και την βούληση της πολιτείας για την παραμονή της παραπάνω εταιρείας στην Δραπετσώνα».

Η αλήθεια είναι, δυστυχώς για τον Πειραιά, πως στην περίπτωση της Oil One, αποδεικνύεται η διακομματική-διαχρονική αδιαφορία των κυβερνήσεων –σχεδόν της τελευταίας δεκαετίας – για την ποιότητα ζωής στην πόλη.
Με έναν υπουργό του ΠΑΣΟΚ (Γ.Μανιάτης) στην κυβέρνηση Παπαδήμου (στήριζαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ), δόθηκε η πρώτη άδεια. Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δόθηκε χρονική επέκταση της άδειας. Και με κυβέρνηση ΝΔ παρέχεται η «διευκόλυνση» στην εταιρεία συμφερόντων Δ.Μελισσανίδη να ρίχνει τα απόβλητα, έστω και επεξεργασμένα, στη θάλασσα.

Η λέξη «ντροπή» είναι ελάχιστη απέναντι στο περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται εις βάρος του Πειραιά. Οι πολίτες περιμένουν τη δυναμική αντίδραση-απάντηση τουλάχιστον των παραλιμένιων δήμων της πόλης.

eep logo