Δικαστήρια: Ο Μανουσάκης τώρα δικαιώνεται!

ralleios side

Με ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Γ.Σταματογιάννης παραδέχεται πως το γιαπί της Ραλλείου, δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο, δεν διαθέτει τα τετραγωνικά που απαιτούνται για να στεγαστεί το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά. Για την ακρίβεια, όπως λέει και διακεκριμένο στέλεχος του νομικού κόσμου της πόλης «ούτε το Πρωτοδικείο δε χωράει»!

Θα αναρωτηθεί κανείς: Τώρα το σκέφτηκαν αυτό; Τόσα χρόνια δεν το είχαν σκεφτεί, δεν το είχαν υπολογίσει; Αυτό δεν έλεγε το 2013, ο τότε Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Στέλιος Μανουσάκης; Αυτό δεν σημείωνε τότε και το Portnet; Οι μόνοι που – καλώς ή κακώς – υποστήριξαν τη λύση «Κεράνης» στη Θηβών.

Ίσως κατά μια παράδοξη εκδοχή της ιστορίας, σε έναν άλλο «Κεράνη» μπορεί να πάνε τα Δικαστήρια. Σε εκείνον της Πειραιώς. Πλην όμως, επειδή δεν είμαστε «λωτοφάγοι» όλοι στον Πειραιά, θυμόμαστε το bulling που υπέστημεν, όσοι υποστηρίζαμε πως το μεν γιαπί της Ραλλείου δεν χωράει τα Δικαστήρια και πρέπει να βρεθεί μια άλλη λύση. Επιπλέον δε, γνωρίζουμε, οι πιο υποψιασμένοι, ότι καλοπροαίρετα η νυν Δημοτική Αρχή παρεχώρησε για κάποιες δεκαετίες τη Ράλλειο στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Άλλο που επί τεσσερισήμισι έτη διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κι άλλον ένα επί ΝΔ δεν «ξεκόλλησε» το ζήτημα.

Τώρα, επισήμως πλέον, ο κλάδος που πρωτίστως ενδιαφέρεται, οι δικηγόροι Πειραιά, προτείνουν να πάνε τα Δικαστήρια είτε στον χώρο του παλιού Τελωνείου στο λιμάνι, προς τον Άγιο Διονύσιο (κτίριο που επρόκειτο να παραχωρήσει στην Δήμο Πειραιάς ο Τρύφων Αλεξιάδης ως τότε αν.υπ.Οικονομικών, αλλά δεν πρόλαβε), είτε στο εργοστάσιο του Κεράνη επί της Πειραιώς.

Αυτή η δεύτερη εναλλακτική, σε συνδυασμό με σταθμό της υπό υπογειοποίησης Γραμμής Μετρό 1, φαίνεται να είναι μια πολύ καλή επιλογή. Μακάρι να εξελιχθεί έτσι το όλο σχέδιο.
Αλλά να μην ξεχνάμε και ποιοι εδώ και επτά χρόνια λέγαμε ότι η «λύση» της Ραλλείου δεν είναι λύση!

Pin It
Attachments:
Download this file (ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 090920.doc)ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 090920[ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 090920]52 kB

eep logo