Φως στον Σταυρό!

stavros fotismenos

Τα μύρια όσα πέρασαν (και εξακολουθούν να περνούν) οι "Ημέρες Θάλασας" φέτος. Ο επιτυχημένος αυτός θεσμός, που περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων, γίνεται για έκτη συνεχόμενη χρονιά φέτος και φέρνει τον Πειραιά και το λιμάνι του στο επίκεντρο, κατ' αρχήν αναβλήθήκε λόγω κορωνοϊού την άνοιξη, τροποποιήθηκε το πρόγραμμα του λόγω του δεύτερου κύματος τώρα κι επιπλέον είδε τον κυκλώνα "Ιανό" να του ακυρώνει κάποιες εκδηλώσεις και να του τροποποιεί το πρόγραμμα.
Θα έλεγε κανείς τίποτε δεν πάει καλά το δίσεκτο 2020, σε όλο τον κόσμο - σε βαθμό που θα γίνουμε προληπτικοί- πως θα ήταν εξαίρεση οι "Ημέρες Θάλασας ";

Πάντως μια σειρά από εκδηλώσεις που γίνονται σημειώνουν ήδη επιτυχία, ενώ αναλαμβάνονται και κάποιες πρωτοβουλίες που ήλθαν για να μείνουν, πέρα από τα χρονικά όρια των εκδηλώσεων.
Όπως ο μόνιμος φωτισμός του "Σταυρού", του Μνημείου του Αφανούς Ναύτη, στην Πειραϊκή στο Μπαϊκούτσι ή Όρμο της Αφροδίτης.

Απλά πράγματα θα πει κανείς, μόνο που κάποιος πρέπει να τα κάνει. Γι' αυτό κι αξίζει ένα μεγάλο "μπράβο" στην διοίκηση της Α' Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά και φυσικά τον πρόεδρο της Νικήτα Γκόλφη για την πρωτοβουλία τους.

eep logo