«Καλή Χρονιά» από Το Θέατρο Κάτω Απ' τη Γέφυρα!

theatro kato apo th gefyra

Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, το Θέατρο Κάτω Από τη Γέφυρα μας ευχόταν «Καλή Χρονιά», μας ενημέρωνε για τη δουλειά του και μας καλούσε να το επισκεφθούμε.
Αυτή η 24χρονη κανονικότητα, φέτος ΔΕΝ ήρθε ακόμα.

Γι’ αυτό, με ανακοίνωσή του, μας εύχεται μόνο «Καλή Δύναμη» και εκφράζει τη συμπαράστασή του «στον τιτάνιο αγώνα που σας (και μας) περιμένει».

Το Θέατρο Κάτω Από τη Γέφυρα και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Νίκος Δαφνής απευθύνεται σε καθέναν από μας και μας ενημερώνει ότι:
«Φέτος - αγαπητές φίλες και φίλοι - ΔΕΝ θα ανοίξουμε.
Θα περιμένουμε (όπως και ολόκληρη η ανθρωπότητα άλλωστε) από την επιστήμη να δώσει μια λύση, που θα μας επιτρέψει να λειτουργήσουμε σαν υπεύθυνοι άνθρωποι και καλλιτέχνες, σε συνθήκες που να τιμούν την ιστορία μας.

Είναι γνωστό ότι εμείς, σεβόμενοι την υγεία των θεατών και των εργαζομένων, αναστείλαμε τη λειτουργία μας μια βδομάδα πριν την επιβάλλει η πολιτεία.
Αυτή την αναστολή θα συνεχίσουμε, τουλάχιστον μέχρι τον καινούργιο χρόνο.

Προφανώς, η οικονομική μας «αιμορραγία» είναι δυσβάσταχτη.

Όμως ΔΕΝ μπορούμε να παίζουμε μπροστά σε μασκοφόρους θεατές (πόσο μάλλον σε ανήλικα παιδιά) ούτε να τάζουμε … «αντισηπτικά και καλό εξαερισμό», όπως έκαναν πέρυσι μεγάλοι (;) καλλιτεχνικοί οργανισμοί και ιδρύματα, που η κρατική χρηματοδότησή τους είναι δεδομένη και πλουσιοπάροχη».