Ο Ζαχαρίας έβαλε «φωτιά στα τόπια»!

zoupis zaxarias

Οι έρευνες της κοινής γνώμης συνήθως μελετώνται, ενίοτε αξιοποιούνται και συνήθως αμφισβητούνται από τα κομματικά επιτελεία. Βλέπετε, πολύ συχνά προκύπτουν συμπεράσματα που χτυπούν «καμπανάκια» για την πολιτική που ακολουθούν κάποια κόμματα ή και για σημαντικά πρόσωπα μέσα στα ίδια τα κόμματα.

Η τελευταία έρευνα της Opinion Poll όμως και ιδίως το β’ μέρος της που δημοσιεύεται σήμερα δεν χτυπάει κανένα «καμπανάκι», αλλά τεράστια καμπάνα, καθεδρικού ναού, θα έλεγε κανείς.
Γιατί δεν είναι λίγο πράγμα ούτε συνηθισμένο φαινόμενο ο ηγέτης ενός κόμματος να έρχεται όχι πρώτος, ούτε καν δεύτερος, αλλά τρίτος (!) στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του ίδιου του κόμματος για καταλληλότερος αρχηγός του!

Είναι η περίπτωση της Φώφης Γεννηματά του ΚΙΝΑΛ, οι ψηφοφόροι του οποίου την τοποθετούν πίσω από τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Ανδρέα Λοβέρδο στην ερώτηση «με ποιόν ηγέτη μπορεί το ΚΙΝΑΛ να έχει πιο δυναμική πορεία».

Αναμενόμενο είναι όθεν ότι θα ανοίξει μεγάλη συζήτηση επί της ουσίας και ότι κάποια «σκάγια» θα πάρουν και τον πολιτικό αναλυτή της εταιρείας που υπογράφει την έρευνα Ζαχαρία Ζούπη. Μικρό το κακό για τον ίδιο θα έλεγε κανείς. Όχι μόνο διότι ως «ασπίδα» του έχει την ακριβέστατη πρόβλεψη των περσινών ευρωεκλογών (με απόκλιση μόλις 0,2% !) και την πολύ ακριβή πρόβλεψη των εθνικών εκλογών του 2019.

Αλλά και διότι όπως εξήγησε στο Portnet, που επικοινώνησε μαζί του επισημαίνοντας του το ρίσκο που αναλαμβάνει: «Αν ο επαγγελματίας του χώρου των πολιτικών ερευνών δεν πιστεύει στους αριθμούς του, καλύτερα να πάει να κάνει καμιά άλλη δουλειά»!

eep logo