Γιατί στοχοποιούν τον Αβραμίδη;

avramidis takis

Στην αρχή ήταν στο στόχαστρο όσο ήταν πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ. Στη συνέχεια "έσπασαν" μια παράδοση χρόνων και δεν τον ψήφισαν για την θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου αν και ήταν πρόταση της πλειοψηφίας κι ήταν προεξοφλημένη η εκλογή του. Τώρα του επιτίθενται γιατί δεν παρανομεί.
Ο λόγος για την στοχοποίηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά Παναγιώτη Αβραμίδη από τον δημοτικό συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή η εμμονή δεν είναι εύκολα εξηγήσιμη.
Ιδίως όταν μιλάμε για έναν προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ αυτοδιοικητικό παράγοντα (τον έναν από τους μόλις τρεις που έχουν εκλεγεί) κι οποίος εκλέγεται συνεχώς εδώ και 26 χρόνια, από το 1994!

Η εμμονή αυτή προκαλεί απορίες για δύο λόγους. Ο πρώτος καθαρά πολιτικός. Όταν ως κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για προοδευτική παράταξη η οποία περιλαμβάνει και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ είναι κάπως αντιφατικό σε έναν από τους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας να βάλει συνεχώς κατά ενός αιρετού προβεβλημένο στελέχους του ΠΑΣΟΚ.
Αλλά ας υποθέσουμε ότι θυμήθηκαν αίφνης την αυτονομία της αυτοδιοίκησης.
Ο δεύτερος λόγος που προκαλεί απορίες αυτή η εμμονή είναι καθαρά αυτοδιοικητικός. Ζητούν από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να μην καλούνται οι ναζί δημοτικοί σύμβουλοι. Που όμως καλούνται στο γειτονικό Πέραμα (και σε άλλους δήμους) που έχει δήμαρχο τον Γιάννη Λαγουδάκη, προβεβλημένο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο λόγος που παντού, όπου δυστυχώς έχουν εκλεγεί ναζί δημοτικοί σύμβουλοι, είναι ότι θα ήταν παράνομη η πρόσκληση τους, εφόσον ως φυσικά πρόσωπα δεν έχουν καταδικαστεί σε κακουργηματικό επίπεδο, τουλάχιστον πρωτοδίκως.
Έχει ξαναγραφτεί αυτό και υπάρχει συγκεκριμένη αλληλογραφία με την αρμόδια Αποκεντρωμένη Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, οπότε προς τι η εμμονή αυτή;

eep logo