Δικαίωση Νίκου Μανωλάκου!

manolakos nikos vouli

Με αμετάκλητη απόφασή του το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο απέρριψε ένσταση που είχε υποβληθεί από συνυποψήφιό του, κατά της εκλογής στην εκλογική περιφέρεια Α’ Πειραιώς και Νήσων, του βουλευτή της ΝΔ, Νίκου Μανωλάκου.

Υπενθυμίζεται ότι ο στρατηγός ε.α. εκλέχθηκε τρίτος στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ με 8.311 σταυρούς, αν και είχε μόλις τρεις εβδομάδες στη διάθεσή του για να κάνει προεκλογικό αγώνα. Η ένσταση αφορούσε ακριβώς αυτό το γεγονός, ότι δηλαδή ήταν εν ενεργεία αξιωματικός μέχρι λίγο πριν την επίσημη κήρυξη της προεκλογικής περιόδου το 2019. Είχε υποβληθεί δε από την έκτη σε σειρά κατάταξης στη λίστα της ΝΔ και πρώτη επιλαχούσα, Ζωή Ρούσσου.

Πλην όμως το δικαστήριο έκρινε ότι η θέση στο Στράτευμα του Νίκου Μανωλάκου (ως Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων), που μάλιστα είχε έδρα εκτός Αττικής, δεν συνιστούσε κώλυμα για την υποψηφιότητά του. Έτσι, μετά από 40 χρόνια στο στρατό, ο στρατηγός είναι και με τη «βούλα» του ΑΕΔ, χάρη στην ψήφο των πολιτών πρωτίστως, βουλευτής.

eep logo