Σωστή κίνηση Μπελαβίλα!

aporriptetai

Με ένα ευρηματικό τρόπο αντέδρασε ο επικεφαλής του «Πειραιάς για όλους» Νίκος Μπελαβίλας (αλλά και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης) στο παραληρηματικό χυδαιολόγημα του δημοτικού συμβούλου της «Ελληνικής Αυγής» Γρηγόρη Δεμέστιχα, κατά τη διάρκεια της τηλεσυνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά την Τετάρτη.

Ο Νίκος Μπελαβίλας, την ώρα που πήρε τον λόγο και άρχισε να απειλεί ο Γρ. Δεμέστιχας, βρίζοντας και απειλώντας μάλιστα τον επικεφαλής του «Ανταρσία στο λιμάνι» Θανάση Διαβολάκη, σήκωσε στην κάμερα όπου κανονικά θα εικονιζόταν ο ίδιος, το σκίτσο της φωτογραφίας όπου ο αγκυλωτός σταυρός πετιέται στα σκουπίδια. Πρόκειται για μια πολιτική κίνηση ισοδύναμη με την αποχώρηση από την αίθουσα, όπως έκαναν πολλοί βουλευτές άλλωστε από την αίθουσα της Βουλής, όποτε τον λόγο έπαιρναν εκπρόσωποι του ναζιστικού μορφώματος.

Εδώ να σημειωθεί ότι είναι φτηνός λαϊκισμός να ζητά κανείς τον αποκλεισμό αιρετών, που δεν έχουν οι ίδιοι καταδικαστεί ως φυσικά πρόσωπα, από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου – αυτό έχει διευκρινιστεί επαρκώς από τον Πρόεδρο του σώματος Τάκη Αβραμίδη, μετά και την επίσημη αλληλογραφία που είχε με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών. Και από την άλλη, είναι αστεία υποκρισία των δημοτικών συμβούλων της «Ελληνικής Αυγής» να λένε ότι δεν είναι Χρυσαυγίτες, επειδή ακολούθησαν τον Κασιδιάρη στο προσωπικό του κόμμα.

Εδώ πάντως, πρέπει να υπογραμμίσει κανείς ότι αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι ζήτησαν από τον Πρόεδρο του σώματος να κάνει αυστηρότερη διαχείριση της διαδικασίας των τηλε-διασκέψεων. Ορισμένοι μάλιστα θύμιζαν ότι έχει την θεσμική αρμοδιότητα, αλλά και υποχρέωση να ανακαλεί στην τάξη, να μην δίνει τον λόγο, να κλείνει το μικρόφωνο ή και να αποβάλει από τη συνεδρίαση όποιον παρεκτρέπεται, βρίζει και απειλεί. Κάτι που, στην συνεδρίαση της Τετάρτης, μάλλον έπρεπε να συμβεί στην περίπτωση του δημοτικού συμβούλου της «Ελληνικής Αυγής».

eep logo